Klaipėdos rajone surastas dar vienas naftos telkinys  (20)

Lietuvos Aplinkos ministerija šią savaitę išplatino pranešimą, jog UAB „Manifoldas“ Klaipėdos rajone surado naują naftos telkinį, kuriame galimai yra apie 217 000 tonų naftos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas naftos telkinys, kurį Klaipėdos rajone, Endriejavo seniūnijoje, Ližių ir Laigių kaimų apylinkėse atrado UAB „Manifoldas“, jau aprobuotas ir įrašytas į šalies žemės gelmių registrą. Jo geologiniai ištekliai, kaip sakė Lietuvos geologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Satkūnas, sudaro 217 tūkst. tonų. Nafta slūgso apatinio ordoviko ir vidurinio kambro uolienose, daugiau nei dviejų kilometrų gylyje.

Iki praėjusių metų gruodžio 31 d. šalyje iš viso buvo išgauta 4,18285 milijonų tonų naftos. 2011 metais išgauta 113,8 tūkst. tonų iš 12 naftos telkinių. Iš viso naftos gavyba pernai vyko 61 gręžinyje. Šiuo metu yra išsamiai išžvalgyti ir aprobuoti 16 telkinių išgaunamieji naftos ištekliai. Jie sudaro 2,338 milijonų tonų.

Artimiausiu metu Lietuvos geologijos tarnyba numato pradėti angliavandenilių išteklių naudojimo Šilutės-Tauragės ir Kudirkos-Kybartų plotuose konkursą.

Aplinkos apsaugos ministerija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (20)