Britų kunigas: saugius slaptažodžius padės sukurti Biblija (Video)  (0)

Britų kunigas teigia, kad Biblija gali labai praversti tiems, kurie nori naudoti geresnius slaptažodžius. James Langstaff iš Ročesterio (Kento grafystė) ragina savo parapijiečius per šias Velykas naudoti Biblijos citatas tam, kad galėtų geriau įsiminti jų lankomų tinklalapių slaptažodžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvasininko teigimu, „Biblija – tai neišsenkantis naujų slaptažodžių šaltinis, kuriame gali būti tiek mažosios, tiek ir didžiosios raidės ir skaičiai, siekiant padėti sukurti įsimintinus ir saugius slaptažodžius.“

Kunigas pasiūlė, kad vartotojai pasirinktų jų mėgstamiausią ištrauką iš Biblijos, paimtų pirmąsias raides iš kiekvieno žodžio citatoje, pridėtų skyriaus ir posmo numerį.

Pavyzdžiui:

Pagal ištrauką iš Luko evangelijos:

„Father, into your hands I commit my spirit.“ Chapter 23, Verse 46.

(„Tėve, į tavo rankas atiduodu savo sielą“. 23 skyrius, 46 posmas)

Sukuriamas toks slaptažodis: FiyhIcmsL23V46

Ši technika panaši į rodomą tolesniame "YouTube" vaizdo įraše, kuris yra skirtas sukurti saugiam slaptažodžiui:

Šiame vaizdo įraše buvo panaudota sugalvota frazė („Fredas ir Vilma pietums valgė kiaušinienę su kumpiu“), o kunigas siūlo naudoti turinį, kuris yra vienoje žinomiausių ir populiariausių knygų pasaulyje.

Jeigu kas nors žino, kad jūs esate tikras krikščionis, jis gali suprasti, kad savo slaptažodžiui sukurti jūs pasirinkote vieną iš žinomesnių Biblijos citatų. Tačiau, jeigu kunigo siūloma slaptažodžių kūrimo sistema taptų populiari, programišiai būtinai sukurs Biblijos citatų duomenų bazę, kuria pasinaudos, kad įsilaužtų į jūsų kompiuterį.

Be abejo, skirtingiems tinklalapiams jūs turėtumėte naudoti skirtingus slaptažodžius, nes kibernetiniai nusikaltėliai, pavogę jūsų slaptažodį iš vieno tinklalapio, galės naudoti tą patį slaptažodį įsilaužimui ir į kitas jūsų sąskaitas.

Taigi, turbūt geriausia išeitis būtų naudotis gera slaptažodžių valdymo programa, kuri sukuria atsitiktinius ir sunkiai „nulaužiamus“ slaptažodžius, ir, žinoma, juos saugiai patalpina. Bet šias programas "nulaužti" taip pat galima...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kibererdve.lt
Kibererdve.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)