Tyrimas: 41 proc. išmaniųjų telefonų savininkų tik skambina ir rašo žinutes  (37)

Naujo tyrimo duomenimis, 60 proc. išmaniųjų telefonų savininkų Lietuvoje savo įrenginiuose neturi mobiliojo interneto paslaugos, o 41 proc. juos naudoja tik skambučiams ir trumpųjų žinučių rašymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuos šalies gyventojų tyrimo duomenis paskelbė telekomunikacijų bendrovė „Bitė“. „Ši tendencija šokiruoja, nes vartotojai perka išmaniuosius telefonus, tačiau jų neišnaudoja. Įrenginiai jiems galėtų suteikti žymiai daugiau naudos – pradedant el. laiškais, bendravimu socialiniuose tinkluose ir baigiant pramoginėmis programėlėmis. Vartotojams, jau turintiems išmaniuosius telefonus, norime parodyti, kaip už išleistus pinigus jie gali gauti didžiausią naudą“, – sakė „Bitės“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Chrisas Robbinsas.

Pagrindinių išmaniųjų telefonų funkcijų svarbą parodo ir vartotojų, kurie išnaudoja daugiau išmaniųjų telefonų funkcijų, tyrimas. 48 proc. išmaniųjų telefonų Lietuvoje savininkai naršo po interneto puslapius, 46 proc. – tikrina el. paštą, o trečdalis bendrauja socialiuose tinkluose.

Šalies gyventojų nuomonės ir išmaniųjų telefonų funkcijų naudojimo tyrimą atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter“ šių metų kovo pabaigoje. Tyrimo metu buvo apklausti 1007 respondentai nuo 18 iki 75 metų amžiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (37)