Telekomunikacijų bokštas nugriautas, nes statybų metu nuo projekto nukrypta 10 centimetrų  (3)

Praėjusią savaitę Puskelnių kaime, Marijampolės sav., po beveik ketverius metus trukusios istorijos, buvo nugriautas bendrovės „Bitė Lietuva“ 60 m. aukščio mobiliojo ryšio bokštas. Lietuvoje tai pirmas atvejis, kai teismo keliu bendruomenei pavyko įrodyti, jog bazinė stotis buvo pastatyta neteisėtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šiol, prieš statant tokius statinius, bendrovės turės viešinti savo ketinimus, rengti detaliuosius planus ir atlikti visas su tuo susijusias procedūras. Puskelnių bokšto statybų istorija dar nesibaigusi. Dėl neteisėto statybų leidimo išdavimo, bei netinkamos kontrolės valdininkams iškelta baudžiamoji byla ir atliekamas ikiteisminis tyrimas. Valdininkams, piktnaudžiavusiems tarnyba gali tekti atsakyti pagal Baudžiamąjį kodeksą.

Tuo tarpu „Bitė Lietuva“ atstovė spaudai Raminta Rimkienė tvirtina, bendrovė bokštui statyti buvo gavusi visus reikalingus leidimus, tačiau neteisėtu jis tapo dėl to, kad statybų metu nuo projekto buvo nukrypta 10 centimetrų.

Pasak jos, bendrovė imsis visų reikiamų priemonių, siekiant užtikrinti ryšio kokybę toje vietovėje, kur stovėjo bokštas: „Šiuo metu ryšį vietovėje užtikriname mobiliąja stotimi, kuri atitinka visus keliamus saugumo ir technologinius reikalavimus. Taip pat ryšio padengimo reikia ir keliaujantiems netoliese esančia autostrada. Naujos stoties statyti neketiname, tačiau ieškome galimybių, kaip saugiai ir vietos bendruomenei priimtinomis sąlygomis užtikrinti gerą ryšio padengimą.“

Kaimo bendruomenės atstovė Regina Stasiuvienė teigia, kad bendruomenė pasirengusi aktyviai stebėti situaciją ir esant reikalui vėl „drausminti“ valdžią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)