Nauja medžiaga padidins darbo su sensoriniais ekranais spartą  (1)

Turbūt niekam ne paslaptis, jog mobiliuose įrenginiuose vis dažniau naudojami sensoriniai ekranai. Ir tai visai nenuostabu, kadangi jie leidžia nebenaudoti fizinės klaviatūros ir taip padidinti ekrano plotą: taip patogiau naršyti internete, skaityti dokumentus ar žiūrėti vaizdo medžiagą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai iš Londono Imperijos koledžo (D. Britanija) bei Karaliaus Abdula mokslo ir technologijų universiteto (Saudo Arabija) siekia, jog sensorinis valdymas vartotojams būtų dar efektyvesnis ir patogesnis, praneša interneto portalas Engadget.

Pagrindinis mokslininkų tikslas yra sumažinti prisilietimo prie ekrano sistemos atsako laiką. Tai leistų žymiai paspartinti darbą su virtualia klaviatūra, taip pat padidėtų sparta ir žaidimuose, kurie vis dažniau persikelia į mobilius įrenginius su sensoriniais ekranais. Mokslininkai sukūrė ypatingą kompozitinę medžiagą iš organinių puslaidininkių, kurie naudojami itin ploniems tranzistoriams gaminti. Ši medžiaga leidžia elektros krūviui greičiau pereiti per ekrano komponentus, taip sumažinamas reakcijos laikas, o darbas su sensoriniu ekranu tampa patogesnis. Deja, kada prekyboje galėtų pasirodyti serijiniai modeliai su naujais sensoriniais ekranais, nepranešama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: