„Canon“ pirmoji pasaulyje gamybą patikės vien tik robotams  (0)

Pagrindinė Japonijoje skaitmeninių fotoaparatų gamintoja „Canon“ nusprendė tapti pirmąja pasaulyje kompanija, kuri visiškai atsisakys žmonių darbo surenkant fotoaparatus ir patikės jį vien robotams. Toks procesas gali būti užbaigtas „per kelerius artimiausius metus“, pirmadienį pranešė oficialus korporacijos atstovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau jis nenurodė tikslaus termino, kada bus visiškai užbaigtas surinkimo įmonių automatizavimas. Tokiomis priemonėmis siekiama sumažinti gamybos išlaidas. Vis tik, kaip žadėjo korporacijos atstovas, dėl robotizacijos žmonės nebus atleidžiami, nes darbuotojus nuspręsta perkelti į kitas veiklos sferas.

„Canon“ praėjusiais metais pagamino 25,9 mln. skaitmeninių fotoaparatų, arba 20 proc. visos pasaulinės šio segmento rinkos. Pastaruoju metu skaitmeninių fotoaparatų rinkoje sustiprėjo konkurencija, dėl kurios mažinamos kainos, o Japonijos gamintojų pozicijos silpsta. Tai verčia ne vieną Japonijos kompaniją kelti savo gamybą į užsienį. „Canon“ nusprendė pasirinkti kitą kelią ir išsaugoti savo pajėgumus Japonijoje masiškai diegdama robotus.

Paprastai skaitmeninį fotoaparatą sudaro 600-1000 detalių, iki šiol viso jų surinkimo patikėti robotams nepavykdavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: