JAV paštas uždraudė persiųsti įrenginius su ličio baterijomis  (2)

Vakar įsigaliojo naujos Jungtinių Valstijų pašto tarnybos USPS pašto siuntų gabenimo taisyklės. Jose įvestas draudimas siųsti elektronikos įrenginius su ličio baterijomis adresatams, kurie yra už JAV ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Draudimas galioja visoms baterijoms – tiek vienkartinėms, tiek ir daugkartinėms, ir nėra skirtumo, ar baterija yra įrenginio viduje, ar siunčiama kartu su juo atskiroje pakuotėje arba apskritai siunčiama viena.

Faktiškai tai reiškia tik viena: nuo šiol bus neįmanoma iš JAV parsisiųsti užsakytų prekių su USPS pristatymu, jei tai yra mobilusis telefonas, planšetinis ar nešiojamas kompiuteris, vaizdo kamera ar kitas tokią bateriją turintis įrenginys.

Tokio taisyklių pakeitimo priežastimi tapo USPS noras suderinti savo reglamentus su ICAO (International Civil Aviation Organization) ir UPU (Universal Postal Union) standartais. JAV pašto tarnyba tikisi, jog draudimas bus atšauktas, o nurodytų prekių persiuntimą atnaujinti, kai tik bus atlikti tarptautinių standartų pakeitimai. Tai gali įvykti 2013 metų sausio 1 dieną, tuo tarpu iki tol teks susitaikyti su situacija ir siųstis prekes per kitas siuntų tarnybas, orientuotis į kitas rinkas ar tiesiog tikėtis greito oficialių institucijų sprendimo šiuo klausimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: