Daugiau nei pusėje pasaulio kompiuterių – „Windows 7“  (0)

Interneto statistikos analizės bendrovės „StatCounter“ duomenimis, dabartinė „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 7“ versija šiuo metu yra įdiegta daugiau nei pusėje visų pasaulio kompiuterių, rašo cnet.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio pradžioje „Windows 7“ užimama operacinių sistemų rinkos dalis buvo 50,2 proc., o antra pagal populiarumą operacinė sistema „Windows XP“ gerokai atsiliko ir dabar užima 29,9 proc. rinkos.

Vieša prekyba „Windows 7“ operacine sistema pradėta beveik prieš trejus metus, 2009 metų spalį, tačiau, nors buvo įvertinta kur kas palankiau, nei pirmtakė „Windows Vista“, ji kelią į populiarumo viršūnę skynėsi labai lėtai – „Windows XP“ sistema kompiuteriuose pasklido kur kas greičiau. Daugelis verslo įmonių nusprendė ir toliau naudoti jau dešimtį metų skaičiuojančią stabilią, laiko patikrintą operacinę sistemą, kurioje patikimai veikia ir kita įmonių naudojama programinė įranga.

Ši statistika labai palanki bendrovei „Microsoft“ – ji paskelbė, kad 2014 balandį bus nutrauktas „Windows XP“ palaikymas ir skatina verslo atstovus bei mokyklas kuo skubiau pereiti prie „Windows 7“ operacinės sistemos.

Tačiau, savaime suprantama, kaip ir visuomet reikia įspėti: yra melas, yra didelis melas ir yra statistika. Konkuruojanti interneto analizės bendrovė „Net Applications“, operacinių sistemų naudojamumo nustatymui taikanti kitus metodus, pateikia visiškai kitokį operacinių sistemų populiarumo vaizdą.

„Net Applications“ duomenimis „Windows XP“ vis dar yra 43,6 proc. pasaulio kompiuterių, o „Windows 7“ senąją sistemą tik vejasi su 41,6 proc. operacinių sistemų rinkos. Tendencijų kreivė rodo, kad „Windows 7“ per mėnesį užkariauja maždaug po 1 proc. rinkos, o „Windows XP“ populiarumas mažėja panašiu greičiu.

Taigi, įvertinus tai, kiek laiko liko iki laukiamos „Windows 8“ sistemos pasirodymo, pagal „Net Applications“ statistinių duomenų versiją galima drąsiai teigti, kad tuomet „Windows 7“ ir „Windows XP“ pagal užimamas rinkos dalis bus susikeitusios vietomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: