Interneto gigantai „Yahoo“ ir „Facebook“ paskelbė paliaubas  (0)

Socialinio tinklalapio „Facebook“ ir įmonės „Yahoo!„ vadovybė susitarė dėl strateginio bendradarbiavimo, kuris užkirs kelią “patentų karui“ tarp dviejų interneto gigantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas "All Things Digital" pranešė, kad sandoris, kurį pasirašė kompanijų direktorių tarybos, numato partnerystės tarp „Facebook“ ir “Yahoo!" didinimą. Į bendradarbiavimą įeis partnerystė reklamos srityje ir bendras licencijų išdavimas svarbiems patentams.

Sandėris nenumato piniginių lėšų skyrimo už patentus, tačiau yra tikimybė, kad ateityje „Facebook“ sumokės „Yahoo!“ už patentus, nenumatytus sandėryje. Oficialaus šios informacijos patvirtinimo ar paneigimo nebuvo.

2012 metų kovą Yahoo! padavė „Facebook“ į teismą, kaltindama socialinį tinklalapį 10 patentų, susijusių su reklama ir kitomis technologijomis, pažeidimu. Atsakydama į tai, balandį Marco Zuckerbergo įmonė padavė atsakomąjį ieškinį, kuriame taip pat numatyti patentų pažeidimai.

„Facebook“ savo ieškinyje reikalavo pripažinti „Yahoo!" pretenzijas negaliojančiomis ir uždrausti jai ateityje kreiptis su analogiškais ieškiniais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)