„Apple“ kovai su „Samsung“ samdo išeivius iš Pietų Korėjos  (5)

Panašu, jog kompanija „Apple“ kaip niekada giliai įklimpo į patentinius karus. Interneto portalo „FOSS Patents“ teigimu, kompanija pasamdė apie 100 JAV piliečių, kurie yra kilę iš P. Korėjos. Šie žmonės turėtų padėti „iškuopti“ eilę susikaupusių ir neišverstų dokumentų, gautų iš „Samsung“, ir susijusių su patentiniu kartu tarp abiejų kompanijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ atstovai yra įsitikinę, jog „Samsung“ sąmoningai vilkina dokumentų pateikimo procesą. Daugeliu atvejų „Apple“ gauna didžiulius kiekius dokumentacijos korėjiečių kalba ir paskutinę minutę, dėl to amerikiečiai priversti pritraukti papildomų išteklių. „Apple“ neketina taikstytis su tokia padėtimi ir planuoja pasinaudoti liudininkais, kurie teisme patvirtintų, kad „Samsung“ nuolat bando kliudyti ir vilkinti teismo procesus.

Šiuo metu „Apple“ ir „Samsung“ kariauja keliuose frontuose. Aršiausia kova vyksta Kalifornijos Federaliniame valstijos teisme, kur yra svarstomos 2 bylos, taip pat JAV Tarptautinėje prekybos komisijoje (ITC), kur taip pat paduoti du ieškiniai. „Apple“ pasamdė kelias autoritetingas juristų kompanijas. Viena iš jų, „Morrison & Foerster“, atsako už puolimo taktiką, tuo tarpu „Wilmer Hale“ bando atremti iš „Samsung“ pusės pateiktus ieškinius.

Tarp pasamdytų korėjiečių kilmės JAV piliečių yra 73 advokatai ir apie 20 dokumentacijos specialistų. Kai kurie advokatai neturi patirties patentiniuose ieškiniuose, tačiau esminį vaidmenį juos samdant atliko korėjiečių kalbos žinojimas ir mokėjimas dirbti su dokumentacija. Savo ruožtu, „Samsung“ pareiškė, jog dėl žiaurių kovų su „Apple“ buvo priversta padidinti juristams skirtą biudžetą nuo 200 mln. iki 260 mln. JAV dolerių. Ar tik neatsitiks taip, kad teisus bus tas, kuris turi daugiau pinigų?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)