Oficialiai įvardinta "Microsoft Windows 8" pasirodymo data  (3)

Kompanija "Microsoft" Toronte (Kanada) vykstančiame renginyje "Worldwide Partner Conference" pranešė, kada debiutuos operacinė sistema "Windows 8". Korporacijos padalinio, užsiimančio "Windows" kūrimu, viceprezidentės Tami Reller teigimu, "Windows 8 RTM" versija pasirodys 2012 m. rugpjūčio pirmą savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jau žinome, RTM (angl. Release to Manufacturing) versija skirta kompiuterių gamintojams, kurie vartotojams pateiks sistemas su jau įdiegta operacine sistema. Kaip įprasta, RTM versija gamintojams pateikiama anksčiau, nei pasirodo mažmeninei prekybai skirta operacinė sistema. Savo ruožtu, vartotojai "Windows 8" galės įsigyti šių metų spalio pabaigoje. Naujoji "Microsoft" OS bus prieinama 109 šalyse 231 skirtinga pasaulio kalba.

Reikia pažymėti, jog nors "Windows 8" ir mobilioji versija "Windows Phone 8" naudoja iš esmės tą patį branduolį ir taip pat turi kitų bendrų bruožų, tarp jų egzistuos gana aiškūs skirtumai: pirmoji galės būti naudojama ne tik asmeniniuose, bet ir planšetiniuose kompiuteriuose, tuo tarpu "Windows Phone 8" bus skirta tik išmaniesiems telefonams, kuriuos "Microsoft", anot viceprezidento Greg Sullivan, laiko išskirtiniais įrenginiais, vertais turėti savo atskirą programinę platformą.

Taip pat iš Toronte nuskambėjusios informacijos galima daryti išvadą, jog "Microsoft" firminiai planšetiniai kompiuteriai "Surface" su operacine sistema "Windows RT" debiutuos šių metų spalio pabaigoje, tuo tarpu versija su x86 architektūros procesoriais užtruks ir rinką pasieks keliais mėnesiais vėliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: