Olimpiados metu bus prarasta apie 67 tūkst. telefonų  (0)

Portalas „eWeek“, remdamasis analitikų iš kompanijos „Venafi“ komentarais, nurodo, jog per ateinančias kelias savaites Londone pamestų/pavogtų mobilių įrenginių skaičius smarkiai išaugs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neabejotina, jog šiuo metu Londone (D. Britanija) vykstančiose Vasaros Olimpinėse žaidynėse įvairūs mobilieji įrenginiai ir kompiuteriai naudojami itin aktyviai. Jei paprastai per dvi savaites Londone savo savininkus prieš jų valią pakeičia iki 50 000 mobilių telefonų, tai Olimpiados metu šis skaičius padidės iki maždaug 67 000 įrenginių. Iš jų maždaug 27 000 bus išmanieji telefonai. Informacinio saugumo ekspertai mano, jog į nusikaltėlių arba atsitiktinių praeivių rankas patekusios konfidencialios informacijos kiekis sudarys apie 214,4 TB.

Situaciją blogina ir tai, jog kai kurių darbuotojų telefonai neretai naudojami ir prieigai prie kompanijų informacinių sistemų, o adekvačios saugumo priemonės naudojamos ne visuomet. „Venafi“ prognozė neatsižvelgia ir potencialius nešiojamų ir planšetinių kompiuterių praradimus, kurie gali dar labiau padidinti prarastų duomenų statistiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)