Lietuvoje ima sparčiai didėti biokuro paklausa  (0)

Vis daugiau miestų ir miestelių rengiasi deginti biokurą. Tiekėjai skaičiuoja, kad būsimą sezoną jo reikės bent pusantro karto daugiau nei praėjusį, rašo „Lietuvos rytas”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panevėžys, Klaipėda, Kaunas, Šiauliai, Alytus, Visaginas – tai miestai, kurie artėjantį sezoną šilumos iš biokuro gamins daugiau negu iki šiol. Nesnaudžia ir mažesni miesteliai. Taigi biokuro reikės gerokai daugiau.

„Žaliavos reikės 1,5 karto daugiau nei pernai. Tokio šuolio rinkoje dar nebuvo”, – sakė bendrovės „Timbex” biokuro plėtros direktorius Egidijus Gaidamavičius.

Kai kuriuose miestuose netrukus bus atidarytos naujos elektrinės, tad kuro ieškoma jau šiandien. „Vien tik mes Klaipėdai pirksime 56 tūkst. tonų. Iki šiol visiškai nepirkome, nes nereikėjo”, – sakė bendrovės „Fortum Lietuva” vadovas Vitalijus Žuta.

Ar tokia paklausa turės įtakos kainoms? „Pernai už kietmetrį mokėjome 130 litų, šiemet – 100 litų”, –sakė Utenos šilumos tinklų vadovas Gintaras Diržauskas.

Jo nuomone, tai lėmė ne tik pasaulinės tendencijos, bet ir išaugęs biokuro importas. „Vietiniai goduoliai neįvertino, kad baltarusiai turi pigesnio biukoro”, – kalbėjo G.Diržauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: