HDD gamintojai pasiruošę sumažinti korpuso storį iki 5 mm  (1)

Kompanija "Intel" jau anksčiau buvo pasiūliusi sumažinti standžiųjų diskų korpusų storį nuo 7 iki 5 mm, kadangi būtent tokie kaupikliai galėtų apjungti prieinamą kainą ir pakankamą "ultrabook" kompiuteriams talpą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, jog mikroprocesorių gigantas pasiruošęs "prastumti" savo partneriams bet kokią iniciatyvą, kad tik nereikėtų mažinti savo produkcijos kainų. Portalas "DigiTimes" pažymi, jog standžiųjų diskų gamintojai dalį resursų nukreipė diskų su 5 mm storio korpusu kūrimui, nors iki šiol "ultrabookų" segmente prioritetine buvo laikoma hibridinių duomenų sistemų kryptis. Sprendžiant iš turimos informacijos, kalbama apie kompaniją "Seagate", kadangi būtent ji iš visų standžiųjų diskų gamintojų iki šiol nenusivylė hibridiniais diskais.

Dabar standžiųjų diskų korpusų ploninimo kelyje yra kelios pagrindinės kliūtys: tai duomenų skaitymo ir įrašymo procesų stabilizacija, o taip pat kaupiklių savikainos didėjimas dėl jo mažėjančio dydžio. Kai kurie ekspertai, šaltinio teigimu, tikisi 2013 m. I ketvirtyje pamatyti hibridinių kaupiklių populiarumo augimą, jei tik bus visuotinai priimtas šis standartas. Kalbant apie tradicinius standžiuosius diskus su magnetinėmis plokštelėmis ir 5 mm storio korpusu, tai jų pasirodymo prekyboje dar teks palaukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: