Toshiba kietų diskų talpą padidins iki 600 TB  (0)

Kompanija Toshiba užsiima šiuolaikinių kietų diskų tobulinimu, ketindama padidinti jų talpą. Apsiriboti keliomis dešimtimis terabaitų japonai aiškiai nenori – jiems reikia ne mažiau kaip 600 TB viename 3,5“ formato kaupiklyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam Toshiba mokslininkai bandys išnaudoti visas priemones ir galimybes, taip pat ir laikiną bendradarbiavimą su konkurentais – korporacijomis TDK bei Showa Denko KK, rašo news.softpedia.com.

Gamintojų trejetukas šiuo metu akcentuoja naujų informacijos įrašymo technologijų į magnetines laikmenas kūrimą bei esamų metodų tobulinimą. Nemažai perspektyvų aljansas mato taip vadinamoje „dviejų dimensijų magnetinio įrašymo“ technologijoje (TDMR). Pastaroji kol kas yra eksperimentinėje stadijoje, tačiau ja galima pasiekti maždaug 10 terabitų duomenų įrašymo tankį viename kvadratiniame colyje, tokiu būdu bus galima pasiekti išsvajotus 600 TB viename kietajame diske.

Žinoma, niekas nekalba apie tokius kietuosius diskus artimiausioje ateityje – Toshiba ir jos partneriai turės atlikti tikrai galybę tyrimų ir bandymų. Tuo pačiu metu TDMR technologija – tai ne bepročio mokslininko fantazija, o visai realus dalykas, todėl pamatyti daugybę kartų padidėsiančią HDD talpą – visai reali galimybė.

Antra vertus, kompanija Seagate nusprendė eiti kiek kitokiu keliu – dabartinis HDD rinkos lyderis suinteresuotas HAMR technologija, kuri numato trumpalaikį magnetinės plokštelės pašildymą lazeriu tame sektoriuje, kur turi būti įrašyta informacija. Šioje srityje jau yra tam tikrų pasiekimų – ne taip seniai Seagate mokslininkai pranešė, sugebėję į vieną kvadratinį colį įrašyti 1 terabaitą informacijos, o tai reiškia, jog 3,5“ formato HDD talpa gali siekti 60 TB. Kokia iš šių technologijų nugalės (o galbūt egzistuos lygiagrečiai), parodys tik laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: