„Nokia“ – lyderis tarp „Windows Phone“ išmaniųjų telefonų gamintojų  (5)

Panašu, jog per anksti visi analitikai iš anksto palaidojo suomių „Nokia“. Taip, ji nesugebėjo išsilaikyti tarp didžiausių pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojų – lyderių, dėl to smarkiai teko sumažinti darbuotojų skaičių bei išleidžiamos produkcijos kiekį, tačiau ji vis dar gali pasigirti tam tikrais pasiekimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaiškėjo, jog šios kompanijos rinkos dalis „Windows Phone“ išmaniųjų telefonų segmente sudaro 59 %.Šis rodiklis – geriausias rezultatas, t. y. suomių gamintojui pavyko aplenkti visus kitus konkurentus ir per visai trumpą laiką. Remiantis pateikiama statistika, šių metų pradžioje „Nokia“ teko tik 22 % rinkos, tuo tarpu dabar jai pavyko aplenkti tiek „Samsung", kuri savo laiku užėmė 23 %, bei HTC su jos 44 %.

Šių metų gegužę „Nokia“ jau puikavosi 50 % rinkos, taivaniečių HTC palikdama tik 27 %, o „Samsung“ – dar mažiau – vos 15 %. Šių metų III ketvirtyje suomiai jau gali pasigirti 59 %, nepalikdami šansų savo varžovams.

Tokį staigų „Nokia“ gaminamų WP telefonų rinkos dalies prieaugį lėmė, pirmiausia, modelių įvairovė, antra, jų gana aukšta surinkimo kokybė ir dizainas. Vis tik „Nokia“ telefonai jau senokai užsitarnavo vienų ir patikimiausių mobilių įrenginių reputaciją, o šiuo atveju tai tikrai nepamaišė, ir netgi padėjo.

Po sutarties sudarymo su „Microsoft“, kompanija „Nokia“ savo pagrindine rinka padarė Jungtines Valstijas, tačiau šioje šalyje, skirtingai nuo viso kito pasaulio, suomių telefonai vertinami ne taip aukštai. Liepos mėnesio pabaigoje JAV rinkoje „Nokia“ dalis neviršijo 32 % „Windows Phone“ įrenginių rinkos, ir tai yra antras rezultatas po HTC (36 %). „Samsung“ čia užima trečia vietą su 26 %.

Analitikų teigimu, ateityje „Nokia“ toliau stiprins savo pozicijas, jei tik pagrindiniai konkurentai šiame segmente nepasiūlys ko nors išskirtinio. Antra vertus, pati „Windows Phone“ rinkos dalis tarp visų mobilių operacinių sistemų sudaro „lašelį jūroje“, kurioje dominuoja „Android“ ir „iOS“. O lašelio tokiam gigantui, kaip „Nokia“, išgyventi gali ir neužtekti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: