"Dell" netenka pajamų ir pelno, žada transformuoti verslą  (6)

Kompanija "Dell", kuri dar visai neseniai užtikrintai užėmė antrą vieną tarp didžiausių pasaulyje kompiuterių gamintojų, dabar svajoja išsilaikyti bent jau trečioje vietoje, o kai kuriuose regionuose jai nepavyks padaryti net ir šito.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suprasdama, jog entuziazmu asmeninių kompiuterių rinkoje „serga“ tik Azijos kompanijos, kompanija "Dell" nutarė visą dėmesį sukoncentruoti į verslui teikiamas paslaugas ir vyriausybinių organizacijų užsakymus.

Kaip teigia portalas "CNet", eilinį finansinį ketvirtį "Dell" baigė su nelabai gerais rezultatais, o tai netgi tapo kompanijos akcijų kurso sumažėjimo 3,5% priežastimi. "Dell" pajamos sumažėjo 8%, lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, ir dabar sudarė $14,5 mlrd. Grynasis pelnas sumažėjo dar daugiau – 18% iki $732 mln. Dėl visų šių nesėkmių kompanijos vadovybė kaltina stacionarių kompiuterių ir mobiliųjų įrenginių pardavimų kritimą. Šį ketvirtį "Dell" tikisi, jog pajamos dar sumažės maždaug 2-5%, lyginant su prieš tai buvusiu ketvirčiu.

"Dell" vadovas Michael Dell priminė, jog kompanija šiuo metu transformuoja savo verslą. Šie pokyčiai atsilieps tiek ketvirčio, tiek metų finansinėse ataskaitose, taip pat ilgalaikėje perspektyvoje įtakos ir kompanijos klientus. Formuojami "Dell" pasiūlymai turėtų leisti klientams pasiekti užsibrėžtų tikslų. Žodžiu, labai daug dėmesio bus skirta paslaugoms, o ne kokiems nors fiziniams produktams. Antra vertus, "Dell" vis tik daugiau dėmesio skirs planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams – čia paatviravo kompanijos finansų direktorius.

Taip pat "Dell" prezidentas eilinį kartą pasisakė ir apie būsimą "Microsoft" planšetinį kompiuterį "Surface". M. Dell optimizmas "Surface" atžvilgiu yra palyginti neutralus: jo teigimu, planšetiniai kompiuteriai "Microsoft Surface" negalės užimti daugiau nei 1-2% kompiuterių rinkos ne tik šiais, bet ir 2013 metais. Savo ruožtu, "Dell" finansų direktorius išreiškė pasitikėjimą nauja operacine sistema "Windows 8", kuri, anot jo, suteiks programinės įrangos partneriams galimybę diferencijuoti savo planšetinius sprendimus.

Ypatingas dėmesys bus skirtas hibridiniams įrenginiams ir "Ultrabook" klasės įrenginiams su "Windows 8", kurie leis klientams dirbti, prisijungus prie verslo sistemų. Savo žygį į šiuos segmentus kompanija "Dell" pradės šių metų IV ketvirtyje, iš karto po "Windows 8" debiuto spalio 26 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: