FTB neigia, kad buvo nutekinti milijonų „Apple“ prietaisų kodai  (4)

JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) teigia, kad nėra „jokių įrodymų“, kad programišių grupuotė iš FTB agento nešiojamojo kompiuterio gavo 12 mln. JAV korporacijos „Apple“ prietaisų identifikavimo kodų, pranešė BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišių aktyvistų grupuotė „AntiSec“ pirmadienį internete paviešino dokumentą, kuriame, pasak jų, yra milijonas vadinamųjų UDID kodų, naudojamų „Apple“ prietaisams identifikuoti. Kiekvienas bendrovės „Apple“ pagamintas prietaisas turi unikalų 40 ženklų UDID kodą. Grupuotė „AntiSec“ tvirtina kodus gavusi iš FTB agento Kristoferio Stanglo (Christopher Stangl) nešiojamojo kompiuterio.

Kartu minėtoji grupuotė teigia, kad FTB 12 mln. kodų naudoja prietaisų savininkams sekti. Jei tai tiesa, JAV Federalinių tyrimų biurui gresia rimtas privatumo skandalas, kadangi šis faktas tiesiogiai įrodytų, jog stambiosios informacinių technologijų ir plataus vartojimo elektronikos bendrovės iš esmės neužtikrina pirkėjų ir įrangos naudotojų privatumo.

Kartu su dokumentu „AntiSec“ paskelbė, kad viešina tik milijoną prietaisų kodų, bet neskelbia tų prietaisų savininkų tapatybių, telefono numerių ir adresų. FTB antradienį pareiškė, jog nėra jokių įrodymų, kad internetiniai įsilaužėliai prisijungė prie biuro kompiuterio nei kad FTB bandė gauti arba gavo „Apple“ prietaisų kodus. Tuo tarpu „CSIS Security Group" elektroninių nusikaltimų ekspertas Danijoje Peteris Krusas (Peter Kruse) antradienį socialiniame tinkle „Twitter" skelbė, kad programišiai tikrai nutekino „Apple“ prietaisų kodus ir kad tarp paviešintų duomenų jis rado tris savo asmeninius prietaisus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)