„TechDay 2012“ konkurso laimėtojai ir šiek tiek įdomios statistikos  (4)

Ką gi, trumpas ir paprastas konkursas su „Microsoft“ jau baigėsi. Priminsime, jog jo prizai – 5 nemokami pakvietimai į technikos konferenciją „TechDay 2012“. Kadangi konkursas baigėsi, pats laikas paskelbti rezultatus ir kitas įdomybes, kurias galima įžvelgti akimis permetus surinktus konkursų atsakymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei prisimenate, buvo užduoti penki klausimai, į kuriuos reikėjo pasirinkti vieną iš penkių siūlomų atsakymų. Teisingi atsakymai į klausimus buvo tokie:

  • Kiek vietos duomenims nemokamai gauna kiekvienas "debesų" saugyklos "SkyDrive" vartotojas?
    Atsakymas: 7Gb
  • Kaip vadinasi "Microsoft" sukurta debesų kompiuterijos programų platforma?
    Atsakymas: Azure 
  • Kokia yra naujausia .NET Framework versija?
    Atsakymas: 4.5
  • Kaip vadinasi "Windows" operacinėms sistemoms skirtų programėlių parduotuvė?
    Atsakymas: Windows Store 
  • Koks yra pagrindinis "Windows" programų kūrimo įrankis?
    Atsakymas: Visual Studio

Iš viso straipsnis apie konkursą perskaitytas 995 kartus, o sulaukėme 283 dalyvių. Jeigu straipsnį visi lankytojai skaitė tik po vieną kartą (žiūrint labai formaliai), tai konkursu susidomėjo 28,4% iš visų perskaičiusių. Bet turbūt buvo tokių, kurie straipsnį atsivertė kelis kartus, tai susigundžiusių dalyvių procentas yra gerokai didesnis, bet vis tiek ne 100%.

Iš redakcinės pusės, vertinant skaitytojų elgseną, labai įdomu, ko tikėjosi tie skaitytojai, kurie atsidarė straipsnį su labai konkrečiu ir aiškiu pavadinimu Konkursas: laimėkite nemokamus pakvietimus į „Microsoft“ technologijų konferenciją „TechDay 2012“, bet konkurse vis tiek nesudalyvavo. Dažnai komentaruose redakcijai priekaištaujama, jog straipsnio pavadinimai būna neinformatyvūs ir net klaidingi – tikiesi paskaityti apie vieną, o randi apie kitą. Kadangi perskaitymų daugiau nei konkurso dalyvių, galime tik spėti, jog vėl tikėtasi kažko kito? Įdomu tik ko? Gal kas apie tai parašys komentaruose?

Rengiant klausimus, buvo keblu apsispręsti, sunkius ar lengvus juos sugalvoti. Priėjome tokį tarpinį variantą, kad klausimai nebūtų visai juokingi, bet ir nereikėtų didelių techninių žinių, norint juos įveikti. Žinoma, ar jie gavosi lengvi, ar sunkūs, čia jau kiekvieno asmeninė nuomonė. O ką sako rezultatai?

Rezultatai tokie – iš 283 dalyvių teisingus atsakymus pateikė 79. Kitaip tariant – 27.9% nuo visų dalyvių. Nepilnas trečdalis. Taigi, klausimai gavosi kaip ir sunkūs? Ar suveikė „neteisingo suflerio“ sindromas – kai kurie mūsų siūlomi atsakymai buvo pateikti kaip tikrai logiški, bet deja...neteisingi. Pavyzdžiui, labai daug dalyvių nusprendė, jog "Windows" operacinėms sistemoms skirtų programėlių parduotuvė vadinasi ne Windows Store, o Microsoft Store. O štai "Microsoft" sukurta debesų kompiuterijos programų platforma turėtų vadintis ne Azure, o Microsoft Cloud Platform (MCP) arba Live. Logiška, bet deja deja...

Kad ir kaip ten būtų su tais klausimais ir atsakymais, sekantis mūsų rūpestis – 5-ių nemokamų pakvietimų paskirstymas 79 laimėtojams. Čia jau į pagalbą teko pasitelkti „laimę“, kurią mums atstovavo atsitiktinių skaičių generatorius tinklapyje www.random.org. Jo pagalba iš 79 laimėtojų išrinkti 5 laimingieji (Darius P., Paulius L., Tomas N., Aivaras T., Jevgenij N.) Su jais visais susisiekta nurodytais el. pašto adresais ir jų duomenys jau užregistruoti „Microsoft“ atstovybėje, tad nemokamas dalyvavimas konferencijoje garantuotas. Tik eidami į renginį nepamirškit asmens dokumentų savo tapatybei įrodyti. 

Tiems, kam laimė nenusišypsojo dabar, lieka palinkėti sėkmingų konkursų ateityje. 

Na ir pabaigai, šiek tiek statistikos analizės. Ne veltui sakoma, jog yra kelios melo rūšys, o statistika – tik viena iš jų. Tad kažkokių rimtų išvadų daryti visai nereiktų, tačiau kartais galima pastebėti visai nuotaikingų pastebėjimų. Žemiau pateiktas grafikas, kuriame rodoma kaip per konkurso laikotarpį (dvi dienas) pasiskirstė teisingų (žymima skaičiumi 10) ir neteisingų (žymima skaičiumi 1) atsakymų srautai.

Tik užmetus akį, galim pastebėti, jog daugiausia visų dalyvių buvo pirmą dieną: pagrindiniai atsakymų srautai ėjo rugsėjo 24 d. nuo 7 val. ryto iki vidurnakčio. Jei visai tiksliai – paskutinis atsakymas atsiųstas 23:42 val. Po to absoliuti tyla iki rugsėjo 25 d. 6:51 val. Taigi, nuo vidurnakčio iki 7 val. ryto IT mėgėjai daro ką nori, bet tik nenaršo po technologijos.lt portalą. 

Įdomu tai, jog ankstus rytas IT mėgėjams nėra pats geriausias laiko tarpas – rugsėjo 24 d. nuo 7 val. iki 9 val. ryto sulaukėme beveik 60 atsakymų, o iš jų teisingi tebuvo tik 7. Vėliau „rūkas nuo akių“ jau nuslinko ir teisingų atsakymų gerokai padaugėjo. Tikras mąstymo pikas prasidėjo tarp 10:30 ir 11:30 – šiuo laikotarpiu teisingų atsakymų kiekis jau viršijo klaidingų. Kitas ryškus „žinių šuolis“ įvyko pirmosios dienos vakare – tarp 19:30 ir 21:30 val. 

Su kuo susiję šie pikai, atspėti sudėtinga – gal tai tik atsitiktinumai, o gal kokio nors paslaptingo reiškinio priežastys. Reiktų bent jau kelių dešimčių panašių konkursų, kad statistika taptų nors kiek patikimesnė, bet prisigalvoti linksmų istorijų apie tai, kokios gi yra darbingos IT specialistų valandos galima ir iš šitų duomenų. 

Ką gi, su šiuo konkursu tiek – dėkui visiems dalyviams, sveikinimai nugalėtojams ir iki kitų smagių akcijų!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: