SMS žinučių atsarginės kopijos "debesyse"  (4)

Išmanieji telefonai tampa neatsiejama šiuolaikinio verslininko darbo dalimi. El. paštas, kalendorius, skambučiai, kartais net SMS pranešimai - tai kasdieniniame darbe ar laisvalaikio metu naudojamos telefono galimybės. Ką daryti tuo atveju, jei norite apsisaugoti nuo šios informacijos netekimo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Debesų" kompiuterijos technologijos taip pat sparčiai skverbiasi į išmaniųjų telefonų rinką, todėl vis daugiau „Android“ ir „iOS“ aplikacijų integruoja įvairias debesų technologijomis pagrįstas funkcijas.

Kartais išmaniajame telefone tenka išsaugoti gautas žinutes su svarbiais duomenimis, kurių prireiks ateityje. Tačiau paprastas SMS žinutės išsaugojimas į SMS archyvą neužtikrina visapusiško informacijos saugumo. Todėl derėtų reguliariai daryti SMS žinučių atsargines kopijas, kad įvykus nenumatytiems nesklandumams neprarastumėte svarbios informacijos.

Atsinaujinusi „Android“ programėlė „GO SMS Pro“ nuo šiol suteikia galimybę atsargines SMS žinučių kopijas (angl. backup) saugoti debesyse. Tereikia sukurti „GO Chat“ vartotoją ir bet kuriuo metu turėdami prieigą prie interneto galėsite kurti ar atstatyti atsargines SMS žinučių kopijas tiesiogiai iš debesų. Tai labai patogu, jei jūsų telefonas buvo atstatytas į gamyklinius nustatymus, jei persiformatavo atminties kortelė ar įvyko nenumatyti atvejai, dėl kurių praradote jums svarbią informaciją išsaugotose SMS žinutėse.

Tiems, kas nepatiki asmeninių žinučių debesims, siūloma atsargines žinučių kopijas daryti telefono atminties kortelėje (taip pat reikės „GO Chat“ paskyros). Tačiau, tai nėra itin saugus pasirinkimas, jei pamesite atminties kortelę ar ji bus negrįžtamai pažeista. Todėl geriausias būdas užtikrinti išsaugotų SMS žinučių saugumą, talpinti jų atsargines kopijas nutolusiuose serveriuose, t. y. vadinamuosiuose "debesyse".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Tomas Morkūnas
(14)
(0)
(14)

Komentarai (4)