Kaspersky Lab kuria operacinę sistemą, skirtą kritiškai svarbioms sistemoms  (0)

Kompanija "Kaspersky Lab" kuria itin gerai apsaugotą operacinę sistemą, kuri yra skirta kritiškai svarbioms, pramoniniuose objektuose naudojamoms informacinėms sistemoms (Industrial Control Systems, ICS). Apie tai pranešė kompanijos įkūrėjas E. Kasperskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, pramoninės informacinės sistemos ir paprastos, kurios yra įdiegtos į daugelio vartotojų kompiuterius bei sujungtus į kompiuterinius tinklus, turi skirtingus prioritetus saugumo ir funkcionalumo srityje. Paprastose kompanijose svarbiausia yra informacijos konfidencialumas, tuo tarpu pramoniniuose objektuose – darbingumo išsaugojimas. Todėl strategiškai svarbiuose objektuose programinė įranga atnaujinama tik po itin kruopščių patikrinimų ir testų, o kartais neatnaujinama apskritai, taip ją paliekant nepakitusią dešimtis metų. Atnaujinimas gali būti iš principo uždraustas dalykas, numatytas kompanijos saugumo politikoje.

E. Kasperskis pažymėjo, jog jo kompanijos kuriama operacinė sistema turės labai siaurą specializaciją, t. y. ji bus skirta konkrečioms užduotims atlikti. Ji „nebus skirta žaisti 'Half-Life', vaizdinei medžiagai redaguoti ar bendrauti socialiniuose tinkluose“. "Kaspersky Lab" ekspertai darbuojasi prie programinės įrangos rašymo metodo, kuris iš principo (by design) negalėtų vykdyti operacinėje sistemoje nenumatyto funkcionalumo.

Savo pasisakymo pabaigoje E. Kasperskis pareiškė, jog iš principo saugios aplinkos kūrimas – „projektas sunkus, praktiškai neįgyvendinamas be aktyvaus darbo su potencialiais užsakovais“. Dėl šios priežasties daugelis naujos iniciatyvos detalių neatskleidžiama.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)