"Google Android" "suvalgė" nemažą "Apple iOS" planšetinių kompiuterių rinkos dalį  (1)

Praėjusios savaitės pabaigoje paaiškėjo, kaip kam sekėsi planšetinių kompiuterių rinkoje pastarąjį metų ketvirtį ir kaip pati rinka atrodė, lyginant su praėjusiais metais. Įdomu tai, kad „Google Android“ vis dar „valgo“ „Apple iOS“ rinkos dalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie bendrus pardavimus, lyginant 2010 metų ir 2011 metų trečiuosius ketvirčius, augimas planšetinių kompiuterių rinkoje buvo net 289 procentai. Lyginant 2011 ir 2012 metų trečiuosius ketvirčius, augimas nėra toks didelis ir siekia 43 procentus. Kaip bebūtų, tai vis tiek geras skaičius šiuo metu sunkiai einančioje pirmyn rinkoje, kurioje PC pardavimai netgi krito.

Daugelis parduotų planšetinių kompiuterių vis dar buvo „Apple iPad“, tačiau „Google“ ir jos partneriai sparčiai vejasi konkurentą. Praėjusiais metais „Apple iPad“ rinkos dalis buvo 64.5 procentai, o šiais metai smuko iki 56.7 procento. Tuo, be jokios abejonės, pasinaudojo „Google Android“ operacine sistema varomi planšetinai, kurių rinkos dalis kilo nuo 29.2 iki 41.3 procento.

Nepaisant to fakto, jog „Apple“ praėjusią savaitę pristatė pigesnį „iPad Mini“ už 320 JAV dolerių, artėjant šventiniam sezonui „Google Nexus 7“ bei „Amazon Kindle Fire“ planšetiniai kompiuteriai ir vėl bus ypač populiarūs, taigi „Apple iPad“ šeimos rinkos dalis vis mažės. Per tam tikrą laiko tarpą gaivos į rinką gali įnešti ir „Microsoft Windows 8“ bei „Microsoft Windows RT“ planšetiniai kompiuteriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)