Britų lordas siūlo terorizmo problemą spręsti su neutroninėmis bombomis  (35)

Buvęs Didžiosios Britanijos leiboristų partijos gynybos ministras lordas Johnas Gilbertas siūlo numesti neutroninę bombą Pakistano ir Afganistano pasienyje. Taip, jo nuomone, būtų sukurtas neperžengiamas barjeras tarp dviejų valstybių, kuris padėtų kovoti su terorizmu, rašo „The Huffington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę kalbėdamas Lordų rūmuose jis pareiškė, kad Didžioji Britanija galėtų panaudoti savo radioaktyvius ginklus tam, kad sukurtų „sanitarinę užkardą tose vietose, kur žmonės kelia problemas“.

„Jūs galite sakyti, kad tai nėra praktiška, tačiau Afganistano ir Pakistano pasienyje esančiuose kalnuose negyvena niekas, išskyrus kelias ožkas ir saujelę jas ganančių žmonių“, – kalbėjo politikas.

Pasak jo, tiems žmonėms pranešus, kad karinės galvutės atskries į jų gyvenamą vietą, jie patys išsikraustytų.

„Taip būtų labai stipriai sumažinta problema – į ją nebūtų patenkama nei iš vienos, nei iš kitos pusės“, – aiškino J.Gilbertas, pridurdamas, kad niekas nekalba apie tokį problemos sprendimo būdą, tačiau be reikalo.

Neutroninė bomba – tai termobranduolinis ginklas, sukurtas tam, kad būtų sunaikinti žmonės, tačiau pastatai liktų nesugriauti.

Vyriausybei atstovaujantis lordas Wallace'as atkirto, kad koalicija nesutinka su tokiu požiūriu.

J. Gilbertas Tony Blairo vyriausybėje praėjusio amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje buvo gynybos ministras bei Žvalgybos ir saugumo komiteto narys. Būdamas parlamento nariu jis yra viešai pasisakęs prieš pasaulį be branduolinių ginklų.

„Aš be galo džiaugiuosi, kad branduoliniai ginklai buvo išrasti, ir aš be galo džiaugiuosi, kad su mūsų pagalba tai padarė amerikiečiai“, – tuomet kalbėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(53)
(2)
(16)

Komentarai (35)