„Samsung“ pripažino, kad jos procesoriai turi rimtą pažeidžiamumą  (4)

Kompanija „Samsung“ oficialiai patvirtino, kad jos procesorių „Exynos 4412“ ir „Exynos 4210“ (kartu ir jų pagrindu sukurtuose įrenginiuose) kode yra rimta saugumo „skylė“. Problema, apie kurią mes neseniai rašėme, kelia tikrai nemažą pavojų, kadangi teoriškai leidžia kenkėjiškoms programoms gauti prieigą prie įrenginių fizinės atminties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo ruožtu, tai leidžia hakeriams kenkėjiškomis programomis (o tokių „Android“ ekosistemoje tikrai netrūksta) ištrinti visą informaciją iš mobiliųjų įrenginių, o telefonus ir planšetes su „Exynos 4“ procesoriais paversti paprastomis elektronikos pilnomis „plytomis“. Antra vertus, galima gauti prieigą prie visų vartotojo duomenų be mobilaus įrenginio savininko žinios. Teigiama, kad šį pažeidžiamumą turi išmaniųjų telefonų „Samsung Galaxy S III“, „Galaxy S II“ ir „Galaxy Note II“ tarptautinės versijos, taip pat kiti firminį „Samsung“ procesorių turintys įrenginiai.

Kadangi minėti išmanieji telefonai pasižymi tikrai dideliu populiarumu, informacija apie jų pažeidžiamumą sukėlė nemažą ažiotažą. Tiesa, ekspertai teigia, kad absoliuti dauguma programų iš oficialių el. parduotuvių nekelia pavojaus, todėl jei paprastai naudojatės, pavyzdžiui, „Google Play Store“, ypatingai nerimauti nėra priežasčių. Be to, kompanija „Samsung“ ketina „kuo greičiau“ sukurti atnaujinimą, kuris panaikintų šią problemą.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(2)

Komentarai (4)