"Microsoft" išvadino "Google" antidemokratiniu interneto imperatoriumi  (11)

Panašu, jog kova tarp "Microsoft" ir "Google" ne tik kad neblėsta, tačiau dar labiau stiprėja ir nė neketina aprimti. Žinios apie "Google" programines pretenzijas pasigirsta beveik nuolat, tačiau nusileisti nenori ir "Microsoft", kurios atstovai per daug nešvelnina žodžių, apibūdindami savo pagrindinį konkurentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai "Microsoft" pusę ginanti advokatė Pamela Jones Harbour išvadino "Google" interneto „imperatoriumi“ su pavojingai dideliu privačių duomenų bagažu bei privatų gyvenimą pažeidžiančia politika. Priminsime, kad ši ponia praeityje buvo tokios galingos JAV struktūros, kaip Federalinė Prekybos komisija (FTC), narė, taigi į jos žodžius tikrai įsiklausoma, nors ji nuo 2010 m. ir užsiima darbu privačioje advokatų kompanijoje.

Taigi ponia P. J. Harbour pavadino "Google" interneto „imperatoriumi“ su mintimi, jog interneto gigantui tenka virš 80 proc. visų paieškos sistemų užklausų bei apie 98 proc. visų paieškos užklausų, ateinančių iš mobiliųjų įrenginių. Ir šis viešpatavimas, jos teigimu, gali kelti rimtą pavojų, todėl tokią situaciją reikia taisyti. Jos teigimu, FTC jau kelerius metus tiria galimai neteisėtą "Google" veiklą dėl ribojamos konkurencijos, tačiau abejojama, ar JAV institucija sugebės ką nors padaryti, išskyrus tai, jog "Google" atliks „nedidelius pakeitimus su tuo, kaip ji naudoja atitinkamą vartotojų informaciją“.

Tai būtų rimtas smūgis interneto vartotojams. Tai leis Google toliau suteiktų neribotą kontrolę rinkti duomenis, o tai sukeltų rimtas pasekmes [vartotojų] asmeniniame gyvenime bei vartotojų pasirinkimui“.

"Microsoft" advokatė tvirtina, jog "Google" viešpatavimas duomenų apie žmones rinkimo srityje  ne tik kelia pavojų asmeninio gyvenimo neliečiamumui, tačiau yra antidemokratiškas veiksmas, todėl kad tai neleidžia žmonėms pasirinkti, kaip jų duomenys naudojami, todėl "Google" suteikia per daug konkurencinių pranašumų kitų kompanijų atžvilgiu.

Kiek vėliau ji pačios "Google" žodžius atsuka prieš paieškos gigantą. P. J. Harbour pažymi, kad neužilgo po "Google" įkūrimo kompanija ėmė laikytis principo skambiu pavadinimu „Demokratija internete veikia“. Vis tik "Google" dominavimas taip išsiplėtė, kad kompanija tapo jau minėtuoju interneto „imperatoriumi“. Galiausiai konstatuojama:

Imperatorius yra imperatorius. Ir kai jis ateina į internetą, kaip teigė "Google" įkūrėjai, demokratija veikia geriausiai“.

Ir panašu, jog iš dalies P. J. Harbour (nors ir yra suinteresuotas asmuo) bent iš dalies yra teisi. "Google" dominavimui šiuo metu nelabai kas grasina, juo labiau, kad jos galimai antikonkurencinė veikla nebus baudžiama: FTC po 21 mėnesių tyrimo pranešė, kad sankcijų (nei finansinių, nei kitokio pobūdžio) "Google" atžvilgiu nebus imtasi, nors privalės padaryti tam tikras nuolaidas, pavyzdžiui, esminių industrijai patentų srityje, taip pat savo "Google AdWords" sistemoje, kad reklamos užsakovai turėtų daugiau galimybių darbui su konkuruojančiomis reklamų platformomis. Apie privačių duomenų naudojimą nieko ypatingo nepasakyta, taigi "Google" atžvilgiu praktiškai išsaugotas status quo.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (11)