"Qualcomm" pristatė sparčiuosius "Snapdragon 800" ir 600  (2)

Parodos CES 2013 atidarymo metu kompanijos "Qualcomm" vykdomasis direktorius Paul Jacobs pristatė du naujus mobiliuosius procesorius – "Snapdragon 800" ir "Snapdragon 600". Tiesa, susiorientuoti "Qualcomm" procesorių asortimente – užsiėmimas tikrai nedėkingas (čia jums ne "Tegra 3", "Tegra 4" ir t.t.), tad pabandysime trumpai apibūdinti esminius naujovės aspektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, kompaniją galima pateisinti, kadangi ji gamina procesorius, skirtus plačiausio spektro išmaniesiems telefonams, o tai verčia kuri unikalias kombinacijas iš turimų aktualių skaičiavimų ir grafinių architektūrų. Iš dalies tai galima bus pamatyti ir "Snapdragon 600" modeliuose, nors "Snapdragon 800" serija gali tapti nauju ir labai rimtu žingsniu į priekį.

Pradėkime nuo to, jog "Snapdragon 800" turėtų būti iki 75% produktyvesnis nei pirmtakas "Snapdragon S4 Pro", tuo tarpu "Snapdragon 600" – iki 40%. Kadangi paskutinieji greičiausiai atstovaus tą pačią mikroarchitektūra kaip ir "S4 Pro" modeliai, jų debiuto galima sulaukti jau II ketvirtyje, tuo tarpu "Snapdragon 800" procesoriai anksčiau šių metų vidurio tikrai nepasirodys. Priminsime, kad abi serijos gaminamos, naudojant 28 nm technologinį procesą; šių procesorių pagrindu šiuo metu kuriama apie pusšimtis naujų mobilių įrenginių. Atsižvelgiant į tiekimo pradžią, išmaniųjų telefonų ir planšečių su "Qualcomm" naujoku galima tikėtis arčiau rudenio, tuo tarpu galingiausių modelių – arčiau šių metų pabaigos. Aišku, gamintojai gali nuspręsti ir kitaip.

Galingiausi "Snapdragon 800" modeliai turės iki keturių "Krait 400" branduolių, taktinis dažnis galės siekti iki 2,3 GHz, modernizuota grafikos posistemė "Adreno 330" (dvigubai greitesnė už dabartinį "Adreno 320") bei signalinis procesorius "Hexagon V5". LPDDR3 operatyviosios atminties posistemė dirba 800 MHz taktiniu dažniu, tuo tarpu duomenų pralaidumas lygus 12,8 GB/s. Naujasis procesorius įrašyti ir atkurti vaizdinę medžiagą "Ultra HD" (UHD) kokybe 30 kadrų per sekundę greičiu. Aišku, prie gero vaizdo reikia ir atitinkamo garso – pareikšta, jog palaikoma 7.1 garso posistemė su DTS-HD ir DD Plus.

"Snapdragon 600" procesoriai turės iki keturių "Krait 300" branduolių, dirbs iki 1,9 GHz taktiniu dažniu, tuo tarpu už grafikos posistemę bus atsakingas gerai pažįstamas "Adreno 320". Taip pat palaikomas naujas LPDDR3 tipo operatyviosios atminties standartas.

Reikia pažymėti, kad "Qualcomm" SoC lustų naujokai turi integruotą LTE modemą, o tai vėl leidžia kalbėti apie Qualcomm pranašumą prieš savo konkurentus, pavyzdžiui, "nVidia Tegra 4", kuris ir šį kartą negali pasigirti atitinkamu funkcionalumo, dėl to gamintojams vėl teks ieškoti modemų gamintojų ir projektuojant naujus produktus, atsižvelgti į šį ypatumą. Iš kitų "Snapdragon 800" ir 600 ypatumų galima paminėti gebėjimą dirbti su „gigabaitiniu“ Wi-Fi 802.11ac standartu, taip pat bevielės vaizdo perdavimo technologijos "Miracast HD 1080p" palaikymą.

Galiausiai reikėtų pažymėti dar vieną labai įdomų "Qualcomm" vadovo pristatymo momentą: jam bekalbant, ant scenos netikėtai pasirodė ponas Steve Ballmer, kurį mes žinome kaip "Microsoft" prezidentą. Programinės įrangos giganto galva pertraukė kolegos pranešimą, o tai šiek tiek sutrikdė ne tik kai kuriuos klausytojus auditorijoje, tačiau ir patį "Qualcomm" vadą. Iš šono, žurnalistų teigimu, atrodė taip, tarsi "Microsoft" vadovas nesusilaikė ir nusprendė įkišti savo trigrašį su pasakojimu apie dviejų kompanijų partnerystę. Aišku, kalbėta daug ir apie nieką: kokie svarbūs išmanūs telefonai mūsų gyvenime, parodė "Windows Phone 8" ir "Windows RT"... Vis tik susidarė įspūdis, jog gandai apie galimai ruošiamą "Microsoft" planšetę su "Qualcomm" platforma – tai jokie gandai apie būsimas "nVidia" problemas, o kažkokie realūs projektai. Tiesa, kokia bus realybe, pamatysime kiek vėliau.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (2)