Išmaniųjų telefonų gamintojai galvoja apie baterijų talpos didinimą  (5)

Nuolat išmaniųjų telefonų korpuso storį ir pačio įrenginio svorį mažinantys gamintojai neretai aukoja baterijos talpą, tokiu būdu, vartotojas dažnai būna priverstas su savo mobiliu „besočiu“ būti tokiose vietose, kurios gali suteikti greitą prieigą prie elektros rozetės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kolegos iš puslapio Computerworld tvirtina, jog kai kurie išmaniųjų telefonų gamintojai nusprendė kovoti su šia neganda.

Parodoje CES 2013 buvo parodyta nemažai „protingų“ telefonų. Daugelis iš jų nedemonstravo progreso korpuso storio mažinimo srityje, vietoj to prioritetas buvo atiduotas baterijos talpos didinimui. Pavyzdžiui, LG Optimus G Pro gali pasigirti 3000 mAh talpos baterija. Savo ruožtu, pastarojo įrenginio korpuso storis vos 0,4 mm viršija panašias specifikacijas turinčio HTC Droid DNA, kurio baterijos talpa sudaro 2020 mAh.

Japonų kompanija Sony, nors ir į šią tendenciją nepatenka (pristatytas Xperia Z gavo 2330 mAh bateriją), energiją bando taupyti, diegdama įvairiausias „apetitą“ mažinančias technologijas. Funkcija „Battery Stamina“ uždaro daugiausia energijos vartojančias aplikacijas tuo metu, kai užgęsta ekranas, o paleidžia jas vėl, kai tik ekranas užsidega. Kuo daugiau įdiegtų aplikacijų, tuo efektyviau veikia minėta funkcija.

Kompanija Huawei savo išmaniajame telefone Ascend D2 atjungia informacijos perdavimo magistralę, kai tam nėra poreikio, kad būtų sutaupyta baterijos talpa. Kaip matome iš šių metų tendencijos, šiuolaikiniai išmanieji telefonai gauna vis didesnius ekranus, o kartu ir galingesnius procesorius, todėl energijos suvartojimo klausimas yra labai aštrus. Procesorių kūrėjai stengiasi naudoti „pagalbinius“ branduolius, kurie taupytų bateriją, atliekant daug resursų nereikalaujančias užduotis. Problemą galėtų išspręsti talpesnių ir kompaktiškesnių akumuliatorių pasirodymas, tačiau šiuo metu ličio jonų maitinimo šaltiniai konkurentų turi ne tiek jau ir daug.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (5)