„Ultrabookai“ ir telefonai su „Intel“ procesoriais pasikraus be laidų (Video)  (4)

Nešiojamų kompiuterių, planšečių ir išmaniųjų telefonų gamintojai jau seniai eksperimentuoja su technologijomis, kurios leistų pakrauti mobilių įrenginių baterijas, šių įrenginių neprijungiant tiesiogiai prie išorinių maitinimo šaltinių. Panašu, jog naujausia mobiliųjų elektroninių įrenginių karta bent iš dalies palaikys šį patogų funkcionalumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bevielio įkrovimo sistemas savo laiku demonstravo kompanijos „Dell“, HP ir „Intel“, atitinkami aksesuarai siūlomi ir išmaniajam telefonui „iPhone 4“. Šioje sferoje buvo bandyta netgi priimti visuotinį standartą. Ir dabar paaiškėjo, jog „Intel“ savo planų tikrai neatsisakė ir šią temą svarstys kompanija savo rudeninėje konferencijoje IDF 2012.

Portalas „DigiTimes“ paaiškino, jog kompanija „Intel“ ketina įdiegti nuosavas bevielio įkrovimo technologijas į išmaniuosius telefonus ir „ultrabook“ klasės kompiuterius, kurie pasirodys 2013 m. II pusėje. Vienoje iš konfigūracijų kaip maitinimo šaltinis bus naudojamas „ultrabookas“ su specialia programine įranga, ir kuris specialiu siųstuvu įkraus telefono bateriją ir tuo pat metu kontroliuos minėtąjį procesą. „Intel“ dirba prie sprendimo, kuris leistų apjungti „bevielės energijos" siųstuvą ir imtuvą viename įrenginyje. Šiuo metu elektros energijos perdavimui distanciniu būdu naudojamas elektromagnetinės indukcijos arba rezonansinis metodas.

Nešiojami kompiuteriai su „Intel Haswell“ procesoriais, kurie pasirodys 2013 m. II ketvirtyje, tik išimtiniais atvejais naudos bevielio įkrovimo technologiją – kitų metų antroje pusėje greičiausiai pasirodys tik keletas įrenginių, kurie turės tokią galimybę. Tiesa, savo technologijas šioje sferoje ketina pristatyti ir P. Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“, tačiau kol kas apie greitą komercializaciją šiuo metu nekalbama, kadangi vis dar susiduriama su techninėmis problemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)