"Ultrabookų" korpusus tieks… golfo lazdų gamintojas  (1)

Kompanija "Intel" pilna ryžto "ultrabook" skaičių nešiojamų kompiuterių segmente padidinti iki 40%, ir tai jai būtinai reikia padaryti iki 2012 m. pabaigos. Vienas iš siūlomų būdų sumažinti šių ultraplonų nešiojamų kompiuterių savikainą, kurį savo partneriams siūlo "Intel" – tai parėjimas nuo metalinių prie anglies pluošto korpusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kartu "Intel" visiškai nepageidauja mažinti savo procesorių kainų, o taip pat nelabai pageidauja, kad "ultrabookuose" būtų naudojami "Pentium" ar "Celeron" šeimos sprendimai.

Kaip teigia taivaniečių portalas "DigiTimes", antras pagal dydį Taivano golfo lazdų gamintojas – kompanija "Advanced International Multitech" (AIM) – palaiko "Intel" iniciatyvą ir ketina sudalyvauti "ultrabook" korpusų gamyboje. Anglies pluoštas korpusams suteikia lengvumo ir stiprumo (tai jau puikiai išbandyta su golfui skirtu inventoriumi), be to, jas yra pigiau pagaminti, nei korpusus iš vientiso aliuminio gabalo. Kaip žinia, aliuminio korpusų gamyba yra deficitinė, kadangi pajėgumų neužtenka, o iš esamų beveik viską užsirezervavusi kompanija "Apple".

Beje, sprendimas pasukti nešiojamų kompiuterių korpusų gamybos pusėn nebuvo priimtas spontaniškai prieš savaitę ar mėnesį. Kompanija AIM ateiti į sau naują segmentą ruošėsi beveik trejus metus. Šiuo metu ji ketina bendradarbiauti su tokiais kompiuterių gamybos gigantais, kaip HP, "Dell", ASUS ir "Acer". Masinis anglies pluoštų korpusų ultrabookams tiekimas turėtų prasidėti 2013 metais. Ir nors jie neatrodo taip dailiai, kaip pagaminti iš aliuminio, tačiau dėl pigių "ultrabookų", matyt, "Intel" suras dar ne vieną kartais ir šypseną sukeliantį sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: