Įprastinių mechaninių kaupiklių rinka šiais metais mažės net apie 12%  (0)

Nežvelgiant į tą faktą, jog įprastinių mechaninių kaupiklių rinka pernai iš tiesų atsigavo, nes jos pajamos buvo net 37.1 milijardai JAV dolerių, tai nestebino, nes HDD kainos grįžo į ankstesnį lygį, buvusį prieš potvynius Azijoje. Visgi džiaugtis kompanijoms nėra kuom, nes šiais metais planuojamas 12% smukimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokius skaičiavimus pateikusi rinkos tyrimų kompanija „IHS iSuppli“ nurodo ne kiek įprastinių mechaninių kaupiklių bus parduota, bet kiek mažės bendrosios pajamos. O jos neva nuo minėtų 37.1 milijardų JAV dolerių kris iki 32.7 milijardų JAV dolerių, kas ir reikš 12% sumažėjimą.

Įprastinių mechaninių kaupiklių rinką šiais metais „valgys“ planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai, kuriuose naudojami „NAND Flash“ lustai, kuriais pagrįsti ir ypač spartūs kietosios būsenos kaupikliai (angl. SSD), kurie vis dažniau sutinkami ir įprastuose nešiojamuosiuose.

Kad ir kaip baisiai viskas atrodytų žvelgiant į galutinių vartotojų rinką, visi įprastinius mechaninius kaupiklius gaminantys gamintojai veikiausiai gaus daugiau pajamų iš verslo segmento, nes didėjanti „debesų“ servisų paklausa reiškia didesnius HDD pardavimus. Taip yra dėl to, jog SSD kaupikliai gana brangūs, o kai reikia talpos ir mažesnių kaštų, HDD yra pirmasis pasirinkimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)