Microsoft planuoja sulieti Windows Phone ir Windows į vieną platformą  (10)

Kompanija Microsoft, praėjusiais metais anonsavusi Windows 8 ir Windows Phone 8, pranešė, kad nuo šiol bandys laikytis maksimalios savo vartotojiškų produktų integracijos strategijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai publikuotas skelbimas dėl specialisto paieškos, o reikalavime nurodytos kai kurios detalės apie platformų unifikaciją, praneša portalas ZDnet.

Remiantis publikuotu skelbimu, Microsoft ieško eksperto, kuris užsiims platformų apjungimu tam, kad būtų galima kurti Windows (Modern sąsajai) ir Windows Phone aplikacijas. Be to, tokio inžinieriaus pareiga bus aplikacijų adaptacija darbui abejose operacinėse sistemose. Kad būtų galima įgyvendinti šį tikslą, inžinieriui teks perkelti papildomas WinRT API ir .NET funkcijas į mobilią platformą. Kompanija Microsoft anksčiau skelbė, kad Windows 8/RT ir Windows Phone 8 kūrimas yra panašus, tačiau kartu patikslino, jog Runtime ir API nėra unifikuoti, todėl būtina atsižvelgti į daugelį niuansų.

Tokiu būdu, Microsoft ketina pašalinti paskutinius povandeninius akmenis, slypinčius platformų unifikacijos kelyje, ir taip maksimaliai supaprastinti programinės įrangos kūrėjams užduotį kurti aplikacijas Windows ekosistemai. Visai tikėtina, jog darbo rezultatai bus prieinami planuojamoje operacinėje sistemoje Windows Blue, kurie, anot gandų, turėtų pasirodyti 2013 metų vasarą arba rudenį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (10)