ARM: su "Windows RT" suderinamų procesorių skaičius turi būti padidintas  (1)

Kompanijos "ARM Holdings" vadovas Warrent East išdėstė savo požiūrį į "Windows RT" infrastruktūros gebėjimą kovoti mobiliųjų įrenginių rinkoje. Pasirodo, dar ankstyvose "Windows RT" kūrimo stadijose korporacija "Microsoft" kreipėsi į ARM su iniciatyva apriboti mikroprocesorių gamintojų, su kurių produkcija butų suderinama nauja operacinė sistema, skaičių, t.y. turėtų būti tik viena kompanija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų ARM kategoriškai pasisakė prieš tokius ribojimus, o kartu primygtinai reikalavo, kad kompanijos partnerių būtų bent keli, su kurių mikroprocesoriais būtų suderinama "Windows RT".

Iš pradžių buvo manoma, jog "Windows RT" dirbs tik su "nVidia", "Qualcomm" ir "Texas Instruments" mobiliaisiais procesoriais, tačiau paskutinioji jau pareiškė apie pasikeitusius prioritetus ir sprendimą pasitraukti iš minėtojo segmento. Tokiu būdu, "Windows RT" ir visa su ja suderinama programinė įranga dabar gali dirbti tik su "nVidia" ir "Qualcomm" procesoriais. Atitinkamai "Windows RT" įrenginius gamina tik keturios kompanijos, taigi ekosistemos negalima laikyti išsivysčiusia.

Kompanijai "ARM Holdings" tokia padėtis tikrai nepatinka. Ji savo vadovo lūpomis pareiškė, jog kol tokia situacija nepagerės, korporacija "Microsoft" negalės tikėtis "Windows RT" populiarumo augimo. "nVidia" ir "Qualcomm" procesoriai, žinoma, yra lyderiai tam tikruose segmentuose, tačiau egzistuoja ir kiti procesorių su ARM architektūra gamintojai. Kada "Microsoft" adaptuos savo programinę įrangą jų produkcijai, šiuo metu nežinoma,  tačiau panašu, kad to nedarymas, programinės įrangos gigantas pats sau daro "meškos paslaugą".


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)