Mokslininkai kuria lanksčius ir išsitampančius akumuliatorius (Video)  (2)

Jau 2013 metais mobilių įrenginių kūrėjai žadėjo visuomenei pristatyti naują produkcijos tipą, kuris leidžia kalbėti apie „lankstų“ formatą, todėl nieko keisto, kad naujienose reguliariai pasirodo pranešimai apie lanksčių komponentų, skirtų būtent tokiems įrenginiams, sukūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo ličio jonų akumuliatoriaus variantą, skirtą lakstiems mobiliems įrenginiams, pasiūlė mokslininkai iš Ilinojaus universiteto (JAV). Tiesa, jie žengė daug toliau už savo kolegas, taigi jų sukurtas akumuliatorius yra ne tik lankstus, tačiau dar ir gali išsitempti, praneša puslapis Nature.

Ličio jonų baterijos pagrindu pasirinktas polimeras, ant kurio patalpinami aktyvūs medžiagų segmentai, tarp kurių ryšys palaikomas, naudojant lanksčius laidininkus, kurie supinti į savotiškas kasas. Mokslininkų atlikti bandymai parodė, kad akumuliatorius išaugo savo darbines funkcijas net ir tuomet, kai yra ištempiamas 300% savo pradinio dydžio, be to, kaip papildomą funkciją inžinieriai integravo į pažangią bateriją galimybę pasikrauti bevieliu būdu.

Mokslininkai tvirtina, kad jų sukurtos ličio jonų baterijos elastiškumas ir permatomumas, lygiai taip pat kaip ir efektyvumas, leis dar plačiau pasireikšti mobilių įrenginių dizainerių fantazijoms. Reikia pripažinti, kad tokie išradimai vis dažniau leidžia kalbėti apie tai, kad tokie konceptai, kaip Nokia Morph, dar vienu žingsniu priartėja prie serijinio produkto.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (2)