Už „Internet Explorer“ įdiegimą be alternatyvų - 561 mln. eurų bauda  (11)

„Microsoft“ sprendimas įdiegti į kartu su „Windows 7 SP1“ operacine sistema bendrovės sukurtą naršyklę „Internet Explorer“ nepateikiant vartotojams alternatyvų brangiai kainuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

561 mln. eurų bauda bendrovei skirta už 2009-ųjų metų susitarimo pažeidimą. Susitarimu tarp Europos Sąjungos komisijos ir „Microsoft“ buvo siekta apriboti pastarosios teise piktnaudžiauti monopoline padėtimi operacinių sistemų rinkoje kartu su OS diegiant kitas programas – ypač interneto naršyklę „Internet Explorer“.

„Microsoft“ su „Windows“ dabar pateikia pasirinkimo langą, kuris vartotojams siūlo 12 populiariausių naršyklių. Tai, kad „Windows 7 SP1“ buvo išplatinta be pasirinkimo, bendrovė vadina technine klaida.

Baudos dydis yra skaičiuojamas pagal tariamai vartotojams padarytą žalą. 2004-aisiais ES jau buvo skyrusi 899 milijonų eurų baudą. Naujos baudos suma paskaičiuota laikant, kad 15 milijonų „Windows“ vartotojų Europos Sąjungos šalyse nepamatė naršyklės pasirinkimo ekrano ir buvo priversti naudotis „Internet Explorer“. Baudos dydis siekia 3 proc. „Microsoft“ pelno 2012-aisiais metais. Iš pradžių siūlyta bendrovei skirti net 10 proc. nuo apyvartos dydžio baudą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (11)