RSS agregatoriaus Google Reader darbas bus nutrauktas liepos mėnesį  (4)

Paieškos gigantas Google pranešė, kad šį pavasarį bus atliktas eilinis nepavykusių projektų „valymas“, kurio metu bus uždaryta ne viena firminė tarnyba, teigiama kompanijos oficialiame tinklaraštyje. Bene labiausiai interneto naršytojus palies RSS agregatoriaus „Google Reader“ uždarymas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-03-15 RSS agregatoriaus Google Reader darbas bus nutrauktas liepos mėnesį  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau vakar populiarios interneto naujienų agregatoriaus „Reader“ vartotojus pasitiko išblukintas fonas ir šykštus pranešimas apie tarnybos uždarymą šių metų liepos mėnesį. „Google Reader“ yra populiariausia naujienų prenumeratos tarnyba, leidžianti greitai peržvelgti naujienų srautą, užuot ieškojus po įvairiausias svetaines, tiesiog užsiprenumeruoti jų RSS ir skaityti vienoje vietoje.

Nepaisant itin didelio populiarumo, „Reader“ buvo nuspręsta paaukoti mainais į „Google“ socialinio tinklo „Plus“ plėtrą. „TechCrunch“ svetainė rašo, kad programuotojai, kūrę ir tobulinę „Reader“, buvo perkelti į „Plus“ grupę. Nuo tos dienos skaityklė buvo pasmerkta, sako jos kūrėjas Chrisas Wetherellas.

Google Reader nustos egzistuoti jau 2013 metų liepos 1 d. Eksportuoti duomenis iš Google Reader vartotojai galės, pasinaudoję instrumentu Google Takeout. Galima spėti, kad panašų funkcionalumą Google gali integruoti į savo socialinį tinklą Google+.

„Reader“ nėra pirma sėkminga interneto tarnyba, kuria „Google“ nutarė atsikratyti. Bendrovė siekia koncentruoti pastangas, tobulindama produktus, nešančius didžiausią pelną („Reader“ vartotojams yra nemokama) arba leidžia surinkti daugiausiai jų asmeninių duomenų. Socialinis tinklas „Google Plus“, turėjęs tapti pagrindiniu „Facebook“ konkurentu, pagal vartotojų skaičių ir informacijos srauto dydį juo netapo. Tačiau „Google“ teigia, kad „Plus“ auga, todėl jam skiria pirmenybę prieš kitus bendrovės produktus.

„Reader“ uždarymą pasitiko nedidelė interneto vartotojų audra. Kol vieni rašo peticijas, pranešama svetainėje „The Verge“, kiti skuba perkelti savo naujienų prenumeratas į kitas tarnybas. Kai kurios (pavyzdžiui, „Feedly“) neatlaikė naujų vartotojų antplūdžio ir vakar ryte kurį laiką buvo nepasiekiamos.

Be RSS agregatorius istorijos dalimi taps tokie projektai, kaip Google Voice App for Blackberry, Google Cloud Connect, Google Building Maker ir kiti. Iš viso po pirmojo „pavasarinio valymo“, įvykusio 2011 metais, kompanija Google atsisakė jau daugiau nei 70 projektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (4)