Šventiniam sezonui „Intel“ žada iki 600 JAV dolerių kainuosiančius „ultrabookus“  (0)

Daugelis rinkos ekspertų jau beveik metus žada taip vadinamų „ultrabookų“, ar tiesiog lengvų, tačiau pakankamai sparčių nešiojamųjų kompiuterių proveržį rinkoje. Visgi tai nevyksta dėl jų aukštos kainos, tačiau „Intel“ iki metų galo žada apie 600 JAV dolerių kainuosiančius „ultrabookus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai prakalbo „Intel“ atstovas Kirkas Skaugenas suvažiavime JAV, Los Andželo mieste. Jis teigė, jog naujos kartos „Haswell“ procesoriais paremti „ultrabookai“ kainuos žymiai mažiau, nei dabar paremti „Ivy Bridge“ procesoriais. Jis net nurodė tikslią kainą – apie 600 JAV dolerių.

Be jokios abejonės, stebuklų tikėtis už 600 JAV dolerių tikėtis nereikėtų, tačiau įsigyti „ultrabooką“ už tokią kainą norėtų daugelis. K. Skaugenas paminėjo ir tai, jog daugiau sau galintys vartotojai galės įsigyti „ultrabookus“ su „Haswell“ centriniais procesoriais, kurie galės tik su baterija veikti bemaž visą dieną. Žadami ir geresni prisilietimui jautrūs, didesnės raiškos ekranai bei veidų atpažinimo sistemos.

Mes, tuo tarpu, galime priminti, jog „Ultrabookai“ yra ypač lengvų, tačiau gana našių nešiojamųjų kompiuterių klasė. Dėl dažniausiai tokiuose kompiuteriuose naudojamų specialių, mažai energijos naudojančių procesorių bei kietosios būsenos kaupiklių (SSD), šie gali veikti pakankamai ilgai naudodami tik baterijos syvus, bet tokie nešiojamieji šiuo metu santykinai labai brangūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)