Pranešama, jog asmeninių kompiuterių žaidimų rinka 2012 metais augo  (0)

Daugelį metų analitikai ir šiaip žaidėjai, kuriems labiau patinka žaidimų kompiuteriai, žadėjo asmeniniams kompiuteriams pritaikytų žaidimų mirtį. Visgi situacija tokia, jog asmeninių kompiuterių rinka nors ir mažėja, tačiau jiems skirta žaidimų rinka 2012 metais augo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, jog asmeniniams kompiuteriams skirtų žaidimų rinka praėjusiais metais buvo vertinama apie 20 milijardų JAV dolerių, o tai yra 8% daugiau, nei praėjusiais metais. Kalbant apie skaičius iš netolimos praeities, tai yra net 90% daugiau nei per pastaruosius penkerius metus.

Nurodoma, kad asmeninių kompiuterių rinka turėjo daugiau kaip milijardą žaidėjų. Akivaizdu, jog didžioji dalis iš jų žaidė paprastus internetinius žaidimus ir panašius, tačiau visgi ketvirtadalis, arba 250 milijonų, išbandė ir bent vieną ar keletą rimtesnių žaidimų.

Asmeninių kompiuterių rinkai padeda ir populiarėjantys žaidimai, kurie yra pritaikyti išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. Šie lengvai pritaikomi asmeniniams kompiuteriams, nes jie nėra sudėtingi kūrimo prasme, tad spėjama, jog asmeniniams kompiuteriams skirtų žaidimų rinka 2016 metais bus vertinama jau apie 25.7 milijardais JAV dolerių. Nuo jos, ypač tikėtina, nenusisuks ir žaidimų rinkos gigantai, o galbūt kaip tik padidins savo dėmesį ypač po „PlayStation 4” anonso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)