Samsung Display išbraukta iš Apple tiekėjų sąrašo  (0)

Puslapio DigiTimes ekspertų teigimu, kompanija Samsung Display yra išbraukta iš kompanijos Apple tiekėjų sąrašo. Tokios išvados buvo padarytos, remiantis P. Korėjos žiniasklaidos pranešimais, kad Apple iki šiol kompanijai Samsung Display nenusiuntė komercinio pasiūlymo užklausos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, jog tolimesnio tiekimo apimtys ir kainos nėra suderintos, taigi 2013 metais Samsung dukterinė firma netieks ekranų planšetiniams kompiuteriams iPad mini ir iPad. Vietoj to, kaip ir buvo tikėtasi, užsakymai ekranams gaminti atiteks pagrindiniam Samsung Display varžovui – kompanijai LG Display, taip pat Sharp, Japan Display ir AU Optronics (AUO).

Rinkos ekspertai pažymi, jog buvusių partnerių santykių pablogėjimas, kuris susijęs su patentiniu konfliktu, gana smarkiai sumažino Apple užsakymus, įsigyjant Samsung Display produkciją. Tokiu būdų, nemažai laimėjo kita korėjiečių kompanija LG Display, kuri perėmė didžiąją dalį ekranų, skirtų iPad ir iPad mini, užsakymų.

Šiuo metu, informuotų šaltinių teigimu, Samsung Display kas mėnesį patiekia maždaug 800 tūkst. 9,7“ ekranų, skirtų iPad, tuo tarpu LG Display analogiško dydžio ekranų tiekimo apimtys sudaro apie 2 mln. egzempliorių per mėnesį.

Savo ruožtu, jei ekspertų spėjimas yra realus, galima tikėtis, kad pasirodžius planšetiniam kompiuteriui iPad 5, kompanijos LG Display ekranų tiekimas dar labiau padidės, tuo tarpu Samsung Display produkcijos užsakymai bus lygūs nuliui. Praktiškai tai reikštų, kad bent vienoje srityje Apple įgyvendins savo nerašytus grasinimus atimti iš aršiausio konkurento užsakymus ir taip palikti jį be „amerikietiškos duonos“. Antra vertus, jei Samsung įgyvendins savo planus, kuriais siekiama padidinti ne tik išmaniųjų telefonų, tačiau ir planšetinių kompiuterių pardavimus, užsakymų iš Apple pusės netekimas gali nepasijausti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)