„Intel“ meta naujas pajėgas į „Atom“ procesorius, bandys nukonkuruoti ARM lustus  (23)

Lustų gamybos gigantas „Intel“ turi kuo didžiuotis. Ši kompanija yra daugiausiai procesorių pardavusi kompanija pasaulyje, o per praėjusius metus sugebėjo uždirbti 11 milijardų JAV dolerių. Visgi daug lėšų prireiks konkuruojant su ARM architektūra pagrįstais lustais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog „Intel“ pasvėrė visus už ir prieš bei priėjo išvados, kad pasitelkusi 22nm technologinį procesą, „Silvermont“ kodiniu vardu žinomus branduolius ir naują architektūrą, su „Atom“ procesoriais bandys kovoti visose rinkoje, kuriose sukiojasi ARM architektūros lustai.

„Intel“ ilgą laiką tiek galingiems, tiek ir mažo pajėgumo serveriams tiekia savo lustus, tad konkurencijos iš ARM pusės visiškai nebijo, tačiau kai pradedame kalbėti apie suvartotą energijos ir spartos santykį, pastarieji dažniausiai laimi. Bet „Intel“ mano kitaip.

Su naujos kartos „Intel Atom“ procesoriais, kurie bus pritaikyti „Bay Trail“ platformai, lustų gamybos gigantas brausis į visas įmanomas rinkas: išmaniuosius telefonus, planšetinius kompiuterius, internetinius nešiojamuosius, pigius asmeninius kompiuterius ir serverius.

Ir nors kai kas mano, kad „Qualcomm Snadragon 800” ir „nVidia Tegra 4” vis tiek bus priekyje, palaukime ir pažiūrėkime, ką „Intel“ sugebės išspausti iš senos geros x86 architektūros. Šie procesoriai jau naudos nebe „PowerVR“ grafikos branduolį, o pačių „Intel“ suprojektuotą, kuris bus iki trijų kartų spartesnis už senesnį, o tokie lustai pasirodys jau šių metų trečiajame ketvirtyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: