Apple iš mobiliųjų programų uždirba daugiau, nei visi kiti kartu paėmus  (18)

Naujausia CNBC publikacija dar kartą visiems primena, kad kompanija Apple su savo varžovais mobilioje rinkoje kaunasi ne tik „geležies“, tačiau ir programinės įrangos rinkose, o šioje srityje kompanija iš Kupertino yra visa galva aukštesnė už savo konkurentus, nors išmaniųjų telefonų segmente pagal parduotų mobilių įrenginių skaičių jau senokai pirmauja ne ji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žinia, išmaniesiems telefonams iPhone ir planšetiniams kompiuteriams iPad programų galima įsigyti firminėje App Store parduotuvėje. Šaltinio teigimu, kuris remiasi kompanijos Canalys analitiko Tim Shepherd pateiktais duomenimis, Apple lenkia visus savo varžovus pagal programų pardavimus, ir šie negali prilygti App Store netgi tuomet, jei jų pasiekimai būtų susumuoti.

2013 metų I ketvirtyje kompanijai Apple teko 74 % visų pajamų, sugeneruotų keturių didžiausių programų el. parduotuvių: Apple App Store, Google Play, Microsoft Windows Phone Store ir BlackBerry World. Bendros visų šių el. parduotuvių trijų mėnesių pajamos buvo 2,2 mlrd. JAV dolerių. Analitikai į šią sumą įtraukė ne tik pirktas programas, tačiau ir atsiskaitymus programų viduje, taip pat apmokėjimus už prenumeratas. Tokiu būdu, iš 2,2 mlrd. Apple dalis sudaro 1,63 mlrd.

Dar įdomiau yra tai, kad pagal parsisiųstų programų skaičių pirmauja jau nebe App Store, o Google Play – šiai el. parduotuvei teko 51 % visų parsisiuntimų, taigi galima daryti išvadą, kad Google serveriai priversti dirbti už mažesnę grąžą, nei tai daro Apple. Iš viso per 2013 metų I ketvirtį buvo fiksuota 13,4 mln. atsisiuntimų.

Toks pasiskirstymas tarp Apple ir Google el. parduotuvių yra gana nuspėjamas ir prognozuojamas: Android mobilių įrenginių žymiai daugiau nei naudojančių iOS produktus. Antra vertus, Apple mobilių įrenginių vartotojai labiau linkę mokėti už programas, paslaugas bei kitokią medžiagą, parsisiunčiamą į savo mobilius įrenginius. Savo ruožtu, Android užima didelę biudžetinių produktų dalį, o šių savininkai visai nelinkę atiduoti savo pinigų už programinę įrangą, jei jau taupė pasirinkdami išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (18)