Belaidžiu ryšiu sujungtais išmaniaisiais telefonais galima fotografuoti tą patį vaizdą iš kelių skirtingų vietų  (5)

Ar norėtumėte nufotografuoti mėgstamos grupės koncertą vienu metu iš daugybės skirtingų kampų? Masačiusetso technologijų instituto studentas ir mokslinis darbuotojas Eyal Toledanas sukūrė būdą kaip nesunkai tai padaryti sujungus keletą išmaniųjų telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Collaborative Synchronized and Proximal Device Ecology“ arba tiesiog „CoSync“ vadinamos technologijos veikimo principas paprastas – „WiFi“ ar „Bluetooth“ belaidžiu ryšiu sujungiami keli mobilieji įrenginiai, kurie tarpusavyje gali dalintis kameros, mikrofono bei įvairių jutiklių funkcijomis.

E.Toledano sukurtas technologijos prototipas belaidžiu ryšiu sujungė iš viso šešis mobiliuosius telefonus, o visų jų kamerų veikimas buvo sinchronizuojamas su pagrindinio telefono kameros programine įranga. Šio prietaiso savininkui pradėjus filmuoti, įrenginys ima siųsti signalus „peer-to-peer“ tinklu kitiems prijungtiems telefonams, kurie taip pat ima fiksuoti norimą vaizdą.

Pasak „CoSync“ kūrėjo, tokia kelių mobiliųjų įrenginių ekosistema fotografavimo funkcijas atlikdavo kur kas geriau nei vienas įrenginys – prastai apšviestų objektų nuotraukos buvo ryškesnės, jose taip pat pavyko išvengti detalumą mažinančio perlaikymo (angl. overexposure) efekto. Iš kelių kampų skirtingu metu suveikiančios kamerų blykstės taip pat gali padėti išvengti „raudonų akių“ efekto.

Kitame eksperimente E.Toledanas sujungtus telefonus išdėliojo viena eile ir visais jais fotografavo du žmonės tarpusavyje besimėtančius kamuoliu. Vėliau sujungus visas padarytas fotografijas pavyko sukurti sulėtinto jų žaidimo vaizdą.

Šiuo metu tobulinama technologija gali būti pritaikyta daugelyje kitų sričių, pradedant pramogomis ir baigiant karinėmis operacijomis. Kol kas nėra žinoma ar „CoSync“ bus siekiama komercializuoti, ar tai teliks laboratoriniu projektu.

(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)