Linčo teismas kelyje: Vilniuje BMW vairuotojas susimušė su dviratininku (Video)  (78)

Keliuose tvyranti įtampa tarp dviratininkų ir automobilių vairuotojų – ne paslaptis ne vienam, valdančiam vieną iš šių transporto priemonių. Tiesa, apsižodžiavimu ar piktais gestais dažnai besibaigiantys konfliktai šįkart virto muštynėmis – tai skaitytojas užfiksavo vaizdo medžiagoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konfliktas įvyko dėl nepadoraus gesto?

Skaitytojas pasakojo, kad konfliktą sekmadienį užfiksavo Vilniuje, Žvėryno mikrorajone. Jo teigimu, konfliktas užsimezgė, kai Senuoju Žvėryno tilto pakraščiu važiavęs dviratininkas norėjo važiuoti A. Mickevičiaus gatve, tačiau jam iš kairės važiavęs apynaujis penktos klasės BMW automobilio vairuotojas, nesulaukęs, kol dviratininkas įsibėgės, užkirto jam kelią norėdamas pasukti į Vytauto gatvę.

Tuomet dviratininkas parodė nepadorų gestų vairuotojui ir nuvažiavo tiesiai. Tai pamatęs BMW vairavęs vyriškis pasivijo dviratininką ir užstatė šiam kelią. Išlipęs vairuotojas pradėjo aiškintis situaciją ir dviratininką apkabino. Tai matyti ir video įraše.

Liudininko teigimu, nors vėliau vairuotojas teigė taip norėjęs nuraminti dviratį vairavusį vaikiną, šiam pradėjus blaškytis, prasidėjo muštynės - vairuotojas įspyrė, vėliau parvertė dviratininką ant žemės.

Informaciją pateikęs Vilniaus gyventojas sakė, jog ant nugaros parversto dviratininko smūgį sušvelnino kuprinėje skardinėse buvęs alus. Šis pasipylė ir aptaškė ne tik gatvę, bet ir BMW automobilį bei vairuotoją.

Liudininkas pasakojo, jog BMW vairavęs vyriškis vėliau pradėjo sakyti, jog konfliktas įvyko, nes dviratininkas nubrozdino jo automobilį, vairuotojas taip pat pradėjęs aiškinti, jog pažįsta policijos pareigūnus, žino, kas filmuoja gatves. Tiesa, pats dviratininkas į konfliktą reagavo ramiai – policiją kviesti atsisakė ir nuvažiavo.

DELFI skaitytojo atsiųstą medžiagą perdavė policijai.

B. Vanagas: būtina kviesti policiją

Lenktynininkas ir „Velomaratono“ organizatorius Benediktas Vanagas pritarė, kad susiklosčius tokioms situacijoms derėtų kviesti policiją, o ne imtis smurto. „Manau, kad vienareikšmiškai apie įvykį privalu pranešti policijai ir tai yra pagrindinis dalykas, kurio iš mūsų reikalaujama. Tačiau jei daugiau šypsotumėmės ir būtume atlaidesni vieni kitiems, mūsų gyvenimas tikrai pagerėtų“, - kalbėjo jis.

B. Vanagas sakė, kad konkrečios situacijos nematęs video medžiagos pakomentuoti negalįs, tačiau pasakojo pastebėjęs, kad dviratininkai ir automobilių vairuotojai iš tiesų ne visada malonūs vienas kito atžvilgiu. „Reikėtų prisiminti, kad dviratininkas taip pat yra eismo dalyvis. Kita vertus, dažnai matau situacijų, kur dviratininkai galvoja, kad jiems galioja taisyklės, kurios leidžia visiškai viską, - sakė jis. - Manau, kad reiktų ir automobilių vairuotojams labiau atkreipti dėmesį į dviratininkus, juo labiau, mes po žiemos tikrai nesame įpratę matyti dviračių ir motociklų“.

„Tai kultūriniai dalykai ir reiktų mums tiksliai žinoti, kokios yra kelių eismo taisyklės, ir pasistengti jų laikytis. Taip pat reikėtų prisiminti, kad yra ir pagarbos principas“, - sakė jis.

B. Vanagu teigimu, norint saugiai dalyvauti eisme, dviratininkams, pavyzdžiui, nereikėtų šia transporto priemone važiuoti per perėją (pagal KET dviratį reiktų vestis), motociklininkams išradinėti papildomų juostų kelyje.

„Automobilių vairuotojai tiesiog turėtų labiau atkreipti dėmesį į dviračius eismo dalyvius, - sakė jis. – Dviratininkai dažnai neįvertina, kad automobiliai yra sunkūs, ir kad jie nesustoja taip greitai kaip dviratis, tad tam tikrose situacijose, vairuotojai fiziškai negali sustabdyti automobilio“.

Vaizdo siužetas





Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(1)

Komentarai (78)