„Acer Aspire R7“: naujos kartos „transformeris“ (Video)  (9)

Prieš kelis mėnesius internete išplito kompanijos „Acer“, kartu su kino studija „Paramout“ sukurta fantaziją žadinanti reklama apie nestandartinį nešiojamą kompiuterį – planšetės hibridą „Acer Aspire R7“, o joje nuskambėjo pažadas, kad pavaizduotą transformerį pirkėjai išvys gegužės mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis reklaminis siužetas tikrai neprasprūdo pro akis fantastikos mėgėjams, mat jo fone panaudotas kuriamo filmo "Star Trek Into Darkness" anonsas kaip užuomina apie visai naujos kartos produktą. Ar kompanijai pavyko sukurti kažką tikrai įspūdingo, parodys pirkėjų reakcija, tačiau bent jau kaip reklaminiame siužete ir buvo žadėta, gegužės mėnesį transformeris pristatytas oficialiai.

Išskirtinis nešiojamo kompiuterio „Acer Aspire R7“ bruožas – displėjų prie pagrindo laikanti originalios konstrukcijos šarnyrinė sistema „Ezel“, leidžianti ne tik reguliuoti ekrano palenkimo kampą, bet ir atversti jį į priešingą pusę. Tad „Acer Aspire R7“ vieną akimirką gali būti įprastinis nešiojamas kompiuteris, kurio ekranas žiūri į klaviatūros pusę, o kitą - pavirsti į planšetinį kompiuterį, kuomet ekranas užverčiamas ant nešiojamo kompiuterio klaviatūros. Dar vienas įdomus darbo būdas gaunamas tuomet, kai ekranas tiesiog perverčiamas į priešingą pusę nei klaviatūra – puikus būdas nuotraukų ar prezentacijų pristatymui.

Įdomus „Acer“ konstrukcijos sprendimas suteikia plačias fantazijos galimybes vartotojams. Tiesa, yra vienas nepatogumas - šarnyrinei sistemai „Ezel“ būtina judėjimo laisvė, tad kai kuriais režimais ji tiesiog užguldavo tradicinėje vietoje esančią klaviatūrą. Kad to nebūtų, „Acer“ inžinieriai klaviatūrą patraukė žemyn, o į viršų iškėlė jutiklinę aikštelę („touchpad“) – pirmą kartą išbandžius šis sprendimas gali pasirodyti ne visai patogus. Transformeris „Acer Aspire R7“ turės 15,6“ lietimui jautrų ekraną, kurio skyra sieks 1080p. Jo „smegenys“ – „Intel Core i5“ procesorius, šalia kurio darbuosis 6 GB dydžio RAM atmintis, 500 GB kietasis diskas ir 24 GB SSD.

Kaip ir įprasta nešiojamiems kompiuteriams, transformeris turės HDMI jungtį, tris USB jungtis, universalią jungtį „Acer Converter Port“ – ji turi VGA, Ethernet ir USB lizdus. Na ir žinoma, integruoti „Wi-Fi“ bei „Bluetooth“ bevielio ryšio moduliai. 

Pirmasis transformerio „Acer Aspire R7“ modelis JAV rinkoje pasirodys jau gegužės 17 dieną, o kitos modifikacijos į prekybą ateis iki birželio mėnesio. Jose žadama platesnė įvairovė duomenų laikmenų: RAM pasieks net 12 GB, kietasis diskas – iki 1 TB, o SSD iki 256 GB.

Kaip atrodo „Acer Aspire R7“ iš arti, šiame video siužete:

Kada šis hibridas bus prieinamas Lietuvoje - visiškai neaišku. Tad kol kas „Acer“ gerbėjai turi tenkintis prekyboje esančiais giminingais kompanijos produktais:

  • Acer planšetiniai kompiuteriai ir jų kainos
  • Acer nešiojami kompiuteriai ir jų kainos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (9)