Rusija kuria teroristų neutralizavimui skirtus autonominius robotus?  (4)

Rusijos vyriausybė pareiškė kurianti robotus, kurie minimizuos nuostolius per teroristų išpuolių, įkaitų išvadavimo ir panašias operacijas, "RIA Novosti" cituoja "Popular Science". Apie tai žiniasklaidai pareiškė Rusijos Federacijos Ministro pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Rogozinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, Rusijos gynybos industrijos atstovai neatskleidžia, ką tiksliai tie robotai sugebės – skelbiama tik tai, kad tokie robotai kuriami ir kad jie mokės evakuoti sužeistus karius, policininkus, civilius iš teroristų atakų židiniais pasirinktų vietovių. Be to, jie sugebės stoti į mūšį su teroristais nuotoliniu būdu taip, kad įkaitai nuo robotų atakų nenukentėtų.

Kaip nuotoliniu būdu eliminuoti teroristus, kad įkaitai liktų sveiki, nedetalizuojama, tačiau deklaruojama, kad tai bus pasiekta. Robotai kuriami diegiant antiteroristines technologijas (pvz., teroristų matymas per kliūtis).

Be kita ko, šie robotai sugebės teroristų grupeles išskaidyti, apsupti, taip pat neutralizuoti. Skelbiama, kad tokiais robotais bus užsiundomi tik teroristai. Žmogaus teisių stebėjimo organizacija seniai kritikuoja autonominių ginklų (kitaip vadinamų robotų-žudikų) idėją – tokie robotai sugebėtų pasirinkti ir atakuoti taikinius be žmogaus įsikišimo – ir ragina tokių minčių atsisakyti.

"Visiškai autonominiai ginklai kol kas neegzistuoja, tačiau kai kuriose šalyse jie kuriami, - tvirtina Žmogaus teisių stebėjimo organizacijos atstovai. – Kai kurie ekspertai prognozuoja, kad visiškai autonominiai ginklai gali būti pradėti naudoti po 20-30 metų."
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (4)