„Apple“ įrenginius galima užkrėsti virusais naudojant savadarbį įkroviklį  (0)

Bet koks „Apple“ mobilusis įrenginys, kuriame įdiegta operacinė sistema „iOS“, gali būti užkrėstas kenkėjiškomis programomis prie jo prijungus savadarbį įkroviklį, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Džordžijos technologijų instituto tyrėjams tai pavyko padaryti per mažiau nei minutę.

Tyrimo autoriai Billy‘is Lau, Yeongjinas Jangas ir Chengyu Songas teigia, kad naudojant modifikuotą baterijos įkrovimo laidą jiems pavyko apeiti „iOS“ platformos apsaugą. „Pavojus kyla visiems vartotojams, nes mūsų sprendimui nereikia nei „nulaužto“ įrenginio, nei vartotojo įsikišimo“, – sako jie.

Specialistai įkroviklyje panaudojo mikrokompiuterį „BeagleBoard“, kuris kainuoja apie 45 dolerius. Jis įkelia kenkėjišką kodą į prijungtą įrenginį – telefoną „iPhone“, planšetę „iPad“ ar grotuvą „iPod“ – bei jį aktyvuoja. „Ši įranga buvo panaudota siekiant pademonstruoti, kaip paprasta pagaminti įtarimų nesukeliantį įkrovimo laidą“, – pastebi tyrėjai.

Daugiau informacijos apie savo atradimą specialistai žada atskleisti mėnesio pabaigoje vyksiančioje programišių konferencijoje „Black Hat USA 2013“. Taip pat jie pateiks rekomendacijas, kaip „Apple“ galėtų užkamšyti šią saugumo skylę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (0)