HP mano, kad „Windows XP“ OS gali laikinai išgelbėti visą asmeninių kompiuterių rinką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2013-06-13 15:07
Dafuq?
Andrius K 2013-06-13 15:45
Tarsi dėl to, kad nutraukė XP supportą visi ims pirkti naujus aparatus ? Juk veiks ir senieji, neišjungs juk tos xp nematau aš čia logikos. Na nebent vakarų pasauliui užrašas kampelyje, kad tavo OS nebeatnaujinama kelia siaubą ir jie bėgs pirkti naujų
Verslininkas 2013-06-13 15:49
Faktas buvo ir bus tas kad daugeliui zmoniu win xp yra labiau priimtini, kurie nereikalauja daug resursu, realiai is patirties galiu pasakyt kad 80% mano pazystamu kurie yra 40+ metu naudoja win xp, sneketis su savo vaikais skype, perskaityt kelis laikrascius ir dar si bei ta. tam nereik naujo pc todel ir win 8 neapsimoka rasyt, nes nepaves kompai. kiti gi apie 20% ka gauna su nauju kompu ta ir naudoja, vadinasi - kazkokio masisko super didelio pagyvejimo nebus tikrai. tiesiog tie kas turi nusipirke pc tikrai jo nekeis vien del to kad atsiras kazkokia nauja os, ar nustos veikusi xp. o tie kas turejo savo senukus pc, tikrai suras kaip pritaikyt ir toliau kad jie veiktu, skypui ir mozilai nera butinas kazkoks super didziulis palaikymas. todel tegu nenusisneka su savo sapalionem.
MindaugasV85 2013-06-13 16:17
Nesuprantu kam naujas kompiuteris jei ir senas gerai veikia?
faktas 2013-06-13 16:17
Windows 8 kainuoja 120 eurų. Normali kaina. Plius, kai turi licenciją, naujos versijos siūlomos už simbolines kainas. Nesuprantu, kodėl neatsinaujinus...
GTRooTube 2013-06-13 16:50
Na aš iš to palaikymo niekada didelės naudos nejaučiau. Tai kas čia tokio, kad Xp nebegaus update'ų tai jais atseit niekas nebesinaudos?
SkylineDiT 2013-06-13 16:56
Nereikia pamiršti, kad ir organizacijos naudoja Windows XP. Jos tai bus priverstos pirkti naujas lincenzijas
blizzard 2013-06-13 17:34
Win xp geras dalykas. Paprasta gana gerai išbaigta OS, suprantama visiems. Win7 man asmeniškai patinka labiausiai, valdoma geriau nei Xp, paprastas vartotojas geriau susigaudo su win7, pvz lengviau sutvarkyti tokius dalykus kaip interneto dinginėjimas ir t.t., kompiuteris tau pats pasako kame problema, win xp tokio palaikymo trūksta, čia mano nuomone vienintelis rimtesnis trūkumas. kitas dalykas win xp ko gero nepalaiko directx 10 ir daugiau ar ne? taigi žaidimams jau nelabai tinka.. + dar kažkas dėl ramų, kad berods maksimaliai palaiko tik 4gb ram, ar bent jau tokios kalbos sklandė.. tačiau paprastiems darbams per akis Win XP
GNU 2013-06-13 18:21
Būtent! O iš organizacijų ir gaunamos pagrindinės pajamos. Dar vienas aspektas - nesant atnaujinimų, padaugės saugumo spragų.
sz520qm 2013-06-13 18:29
Win 8 suinstaliuotas užima kiek? ~30GB? WinXP - ~1.5GB. Win8 man TRUKDO kišdamas savo Metro (gerai, puiku, gali jį išjungti, o kam man jis reikalingas suinstaliuotas ir užimantis begalės vietos?). WinXP gali sėdėti su Win2k tema ir neišradinėja dviračio. WinXP taskbar'e aš matau langų pavadinimus ir mažą ikoną, taskbar'as neužima daug vietos. Win7/8 taskbar'as apžioja storą liniją ir rodo tik didžliules ikonas (kurios, aišku, vienodos, kai kurioms programoms ar jų modaliniams langams). Kiek RAM'o valgo XP ir 8? 8 turi naują failų sistemą, kuri pranašesnė prieš XP? Aj ne... ReFS'o ten nėra... Ką konkrečiai Win 8 turi tokio super duper, kad mane įtikintų šitą peraugusį monstrą instaliuoti (jau neskaitant apie pirkimą)? Win7 (net ne 8) vienintelis rimtas privalumas prieš XP yra pagaliau daugmaž sutvarkyta vartotojų teisių kontrolė. Daugiau - blizgučiai ant blizgučių, žiaumojantys resursus. Nors kompe ir milijardas tranzistorių, aš tikrai nenoriu, kad pusę jų žiaumotų nepaprastai neefektyviai suprogramuoti vienspalviai kvadratai. Aj, beje, kaip kompiuterio valdymas klaviatūra metro ir apskritai visame aštuntuke? Pagerėjo, pasiliko toks pat, ar suprastėjo?
MantasNo 2013-06-13 19:37
Pagerejo, nes patogesnis searchas. Bet as pats nemanau, kad w8 geri.
KeeperMustDie 2013-06-13 20:15
Bet aš nebūdamas ypatingu klaviatūros naudotoju - jų beveik nenaudoju. Tai turbūt galima sakyti, kad ant popieriaus - tikrai geriau nei win7.
geruks 2013-06-13 21:35
Karoče,win 7 iki 2016 metų palaikoma.Win 8 nereikalinga,o XP sutvarkyt(patobulint) ir grąžint. Čia mano nuomonė.
sz520qm 2013-06-13 21:46
Va va. Ribbon'as exploreryje. double you tee ef. Nors ribbon'as turi (kai kuriuos) shortcut'us, kokio velnio man mokytis naujus? Kam išvis jį reikėjo kišti ten. Ir visur. Nuo WinXP 90% UI ir išvaizdos pakeitimų grynai pasikeitimas vien dėl pakeitimo (change for the sake of change). Ir tai į gerą niekada neveda. Su kiekvienu leidimu nukraujuoja efektyvumas - tai kas turėtų būti vienas svarbiausių aspektų. O metro tai išvis nelaimingas džioukas atsidūręs tragiškai ne vietoje.
faktas 2013-06-13 22:06
Susidaro įspūdis, kad čia kaupiasi tik pensininkai, kurie amžinai nepakenčia naujovių ir mano, kad retro yra geriausia. (-:
Xdmin 2013-06-13 22:32
Nebutinai, tiesiog norisi maksimalaus gelezies/erdves isnaudojimo. Pvz pas mane taskbar juosta sone, nes ant placiaekraniu monitoriu vietos sonuose pilna, o per auksti truksta, o cia dar plati juosta. Ribbon meniu exploreryje? No thanks! Nes ji uzima dar daugiau vietos nei W7, ir man tai nepatinka. Man isvis kyla klausimas, kodel: http://s2.postimg.org/6zepbdp3d/explorer.png tas laukas raudoname kvadrate yra tuscias, juk galetu pakelti viska i virsu ir taip sutaupytu vietos. Lygiai taip pat su skype, neturiu naujos versijos su tom durnom emocijom, bet nemanau kad kas pasikeite - yra labai daug neefektyviai neisnaudotos vietos. PS: per dideli monitoriu tai dzin tas vieots isnaudojimas, bet jsi netrukdytu, taciau naudojant laptopa su 15'' ekranu kurio raiska net nera full hd (o tokiu manau dauguma) tai labai labai trukdo.
faktas 2013-06-13 22:40
Tą juostą jau labai daug kas laiko šone. Patogu labai. O ribbon yra paslepiama. Atkreipk dėmesį į rodyklę dešinėj pusėj.
aukselis 2013-06-13 22:48
zilvinuks 2013-06-13 22:57
win 8? Atsikandau daugiau nebenoriu..M$ visose srityse sudinu keliu eina.
vytaslll 2013-06-14 00:33
Windows 8 taip pat gali pasidaryt "win2k" teną. Na, ne tą pilkają Win 95 style, bet išjungus visus efektus rezultatas bus panašus. Task Bar'e taip pat galima įsijungt, kad rodytų langų pavadinimus kai juos atidarai ir task bar'as nėra perpildytas. Taip pat ir susimažint jo storį galima. O ką jau kalbėt apie pranašumus, tokius kaip: real time previews, jump-lists, pinning etc... RAM'ų valgo žinoma daugiau nei XP, bet come on... Kas dabar turi kompus su mažiau kaip 4GB RAM? Dėl failų sistemos.. Na ji ne nauja, bet turi patobulinimų, pvz: Storage Spaces (Galima apjungt kelis diskus ir naudot kaip vieną loginį diską (ne, ne kaip RAID)), BitLocker... (gal ir negalima šitų tiesiogiai skirt prie failų sistemos, bet anyway...) Jau kažkas sakė apie explorer'į, tai nebesikartosiu, kad ribbon'ą galima suskleist ir pan... O ir tas ribbon'as iškelia funkcijas prieš nosį, kai anksčiau reikdavo landžiot per meniu punktus. Start'as (bent man) išvis pakeitė tradicinį dėsktop. Desktop ikonas net išjungiau, nes Start'e visas programas žymiai patogiau galima susirušiuot, suskirstyt į užvardintas grupes ir pan... Net ir tie app'sai metro, kurie šiaip nelabai desktop kompe reikalingi, bet jų live'tile'ai visai praverčia; pvz Mail app'so tile - atsidarai Start ir matai ar turi laiškų naujų. Nuostabus search'as, naujas Task manager, krūvos visokių shrtcut'ų visur, žymiai greitesnis start-up'as, shutdown'as, wake'inimas iš sleep, DirectX 11 (žinoma), gerokai tobulesnis multi-core support'as, procesoriaus technologijų išnaudojimas, virtualizacija... The list goes on and on... Kaip sakei, change for the sake of change, tai čia man atrodo hating for the sake of hating...