Švedijoje įrengtas pirmasis „Facebook“ duomenų centras Europoje (Video)  (0)

Socialinis tinklas „Facebook“ Švedijos šiaurinėje dalyje oficialiai atidarė naują duomenų centrą. Tai pirmasis toks „Facebook“ centras, esantis už Jungtinių Amerikos Valstijų ribų. Jis bus atsakingas už socialinio tinklo duomenų iš Europos administravimą – kitaip tariant, rūpinsis daugiau nei 350 mln. „Facebook“ vartotojų iš Europos informacijos apdorojimu ir saugojimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Centras duris atvėrė kaip tik tuo metu, kai pasaulyje verda aistros dėl JAV nacionalinės saugumo agentūros slapta vykdyto duomenų rinkimo. Paslaptį atskleidė agentūrai dirbusios bendrovės darbuotojas Edwardas Snowdenas.

E. Snowdenas papasakojo apie dvi programas, susijusias su milijardais telefoninių įrašų kaupimu ir duomenų stebėjimu internete per tokias bendroves kaip „Google“ ir „Facebook“.

Švedijos valdžios pareigūnai sako, jog šalies įstatymai duomenų centro kūrimui neprieštarauja. Oficialiame duomenų centro pareiškime teigiama, jog jis yra vienas iš veiksmingiausių ir labiausiai patikimų visame pasaulyje.

Duomenų centrui itin tinkamas Liuleo klimatas – jis vienas šalčiausių visoje Švedijoje, tad tūkstančiams serverių tikrai patiks gaivus šaltis. Be to, centras tik vandens pagamintą elektros energiją.

Liuleo yra maždaug už 1000 kilometrų į šiaurę nuo Švedijos sostinės Stokholmo. Centrą sudaro trys atskiri serveriams skirti pastatai, kurių kiekvieno plotis – 28 tūkst. kvadratinių metrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)