Pristatyta USB atmintinė išmaniajam telefonui  (5)

Turbūt jau visi spėjo suvokti, kad išmanusis telefonas - iš tiesų ne telefonas, o minikompiuteris su skambinimo funkcija. Galingas (galingesnis už daugelį mūsų turėtų pirmųjų kompiuterių), mažas, portabilus, bevielis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kuo nuo tradicinio kompiuterio skiriasi labiausiai, neminint to, kad neturi pelės, lietimui jautrios plokštelės ir klaviatūros? Taip, iki šiol prie išmaniojo dar nebuvo galima prijungti USB atmintinės... Atrodytų - kam to reikia. Juk gyvename moderniais, bevieliais laikais, kai visi aplinkui baiminasi elektromagnetinių bangų sukeliamo vėžio. Viską, ko reikia, gali persiųsti oru! Vis dėlto - ne visada. Arba kartais suderinti du bevielius aparatus trunka ilgiau nei kyštelti USB atmintinę iš pradžių į vieną, o paskui - į kitą įrenginį. Ir dar nepamirškime duomenų perdavimo greičio bei stabilumo - kopijuojant kelis gigabaitus "oru", kartais svarbu neužsimiršti ir nenueiti per toli nuo šaltinio ar recipiento - kitaip ryšys nutrūks ir reikės vėl viską pradėti iš naujo. Žodžiu, nors USB atmintinė kai kam jau atrodo kaip atgyvena, vis dėlto ji dar gali būti naudinga. Ir pagaliau ją galės naudoti ir išmaniųjų telefonų savininkai. Žinoma, ne kiekvieną USB atmintinę - kol kas tokią, kurią atpažįsta "Android 4.0" ir aukštesnių "Android" versijų įrenginiai, sukūrė amerikiečiai "Leef's Bridge".

Atmintinė turi dvi jungtis: vienoje pusėje microUSB, kitoje - standartinė USB. Atmintinę prie telefono jungiate vienu kraštu, prie kompiuterio - kitu.

16 GB dydžio atmintinė kainuos 18 JAV dolerių (apie 48 litus), 32 GB - 28 JAV dol. (apie 75 litus), o 64 GB dydžio atminties saugyklos kaina kol kas dar neskelbiama.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (5)