Nauja virusų karta: vienas kitam padedantys virusai  (1)

„Microsoft“ atliktas tyrimas skelbia: atrodo, artėja nauja virusų karta, nes pastebėta pora kompiuterinių kenkėjų, kurie padeda vienas kitam. Antivirusinės programos su jais tvarkosi žymiai prasčiau, o virusai atnaujina vienas kitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ žalingos programinės įrangos (angl. malware) tyrėjas Hyun Choi pasakoja: „Virusai „Vobfus“ ir „Beebone“ buvo dažnai aptinkami kartu. Dažniausiai „Vobfus“ į kompiuterį patekdavo pirmas, ir patekdavo įvairiais būdais – per prijungiamas laikmenas (USB atmintinės ir pan.) ar parsisiunčiamas iš interneto. Įsitaisęs kompiuteryje, „Vobfus“ parsiųsdavo „Beebone“, o šis prijungdavo užkrėstą kompiuterį prie „Botnet“ tinklo.“

Nuo to momento virusai pastoviai atnaujindavo vienas kitą. Net ir „išgydžius“ kompiuterį nuo vieno viruso, kitas vėl gali parsiųsti ir įdiegti jau išnaikinto kenkėjo versiją. Toks virusų elgesys pirmąkart užfiksuotas 2009 metais.

Sustabdyti skaitmeninę epidemiją, pasak H. Choi, buvo gana sudėtinga. O norint apsisaugoti nuo tokių dalykų, saugumo specialistas rekomenduoja išjungti automatinio laikmenų paleidimo (angl. autorun) funkciją. Naršant internete taip pat reikėtų atsargiai žiūrėti ir į įtartinas nuorodas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (1)