Per „Skype“ plintantis virusas priverčia rinkti virtualius bitcoin pinigus  (15)

Pastaruoju metu per pokalbių programą „Skype“ sparčiai plinta virusas, kuris užkrėstus kompiuterius paverčia virtualių pinigų bitkoinų (bitcoin) rinkėjais. Daugiausiai užkrėstų kompiuterių yra Italijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Kosta Rikoje, Ispanijoje, Vokietijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virusas plinta per „Skype“ žinutes. Jose rašoma: „Štai tavo nuotrauka, kuri man patinka“ ir pateikiama sutrumpinta nuoroda. Virusas plinta gana greitai – maždaug 2000 užkrėstų kompiuterių per valandą greičiu. „Kaspersky“ į savo duomenų bazes virusą įtraukė pažymėdama jį „Trojan.Win32.Jorik.IRCbot.xkt“, viruso paleidžiamas procesas – „bitcoin-miner.exe“. Piktavališka programinė įranga palaiko ryšį su Vokietijoje esančia tarnybine stotimi, kurios IP adresas yra 213.165.68.138:9000.

Virusas akimirksniu užgrobia aukos kompiuterį ir smarkiai padidina pagrindinio procesoriaus naudojimą. Nors pagrindinė viruso paskirtis – rinkti bitkoinus, jį galima būtų panaudoti ir kitiems darbams.

Naudojant pavienius kompiuterius bitkoinų rinkimas nėra patrauklus kompiuterio resursų panaudojimo būdas. Bet jeigu užkrečiama daug kompiuterių, kurie uždarbį nukreipia į vieną sąskaitą, kažkas akivaizdžiai praturtėja.

Manoma, kad šis virusas atsirado dėl pasakiško bitkoinų kurso augimo. Praėjusio mėnesio pabaigoje buvo pranešta, kad šios virtualios valiutos vertė pasiekė 92 dolerius, o pirmosiomis balandžio dienomis ji pašoko net iki 140 dolerių. Greitas virtualios valiutos vertės augimas yra pakankama priežastis susidomėti įvairiems piktavaliams žmonėms su programavimo gebėjimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(2)

Komentarai (15)